Разследващият полицай Кристина Палазова дари 3000 лева на Фондация „Искам бебе“ от продажби от първата ѝ книга „Разкази от корена".

Тя направи представяне на изданието в Смолян и смолянското село Чокманово. Кристина Палазова живее в София, но коренът ѝ е от село Чокманово и връзката ѝ с Родопите е много силна.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„В Чокманово са родени моята баба, моята прабаба и моя праотец хаджи Ангел Ников Каишев, който пък е построил църквата в долната чокманска махала "Свети Архангел" и е направил още много неща за селото“, казва Палазова.

Делата на дедите ѝ вдъхновяват Кристина за нейните "Разкази от корена". „Това са 39 кратки разказа, които са посветени на родовата памет, с които съм се опитала да изплета своеобразно родопско одеяло и всеки един от тях е включен в това родопско одеяло. Разказите са посветени на прошката, посветени са на дълга, на приятелството, т.е. на една отминала реалност“, казва Палазова.

Книгата беше представена и в КДК в Смолян, където са оставени бройки от изданието за всички, които искат да си я купят и по този начин да направят дарение на фондацията.

„Приходите от представянето в Смолян и Чокманово на книгата ми са общо 1300 лева. Така общата преведена сума в полза на каузата към момента е 3007 лева“ каза Кристина. Преди това Палазова е представила книгата си в НДК в София, където е подкрепена от известната ни писателка Здравка Евтимова. Кристина е дарила от книгата си на смолянската библиотека и планира да я дари на различни читалища и библиотеки в региона и страната.

Роди се Мартин - още едно семейство сбъдна мечтата си за дете

„Благодаря, най-вече на съпруга си, който безрезервно подкрепя идеите и стремежите ми, както и на двата ми "дара от праскови", които са поводът за моята трансформация“, казва Палазова. За хората, които искат да си поръчат книгата, с цел дарение, връзката с авторката ѝ е чрез Фейсбук страницата ѝ. 

Източник: https://www.smolyandnes.com/