Общински институт "Старинен Пловдив“ традиционно организира богата и интересна програма посветена на 1-ви юни – Международния ден на детето. Тази година "Празник на детето в Стария град“ ще се проведе в периода от 27 май до 4 юни, включително. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да посетят събития, ориентирани към всички възрасти, и разбира се най-вече към децата.

Екипът на Общински институт "Старинен Пловдив" отново ще преплете по вълнуващ начин тайнството на културно-историческото наследство и креативността на децата, за да им подари незабравими спомени и нови познания.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Програмата включва изключително разнообразни жанрови прояви - рисуване, концерти, творчески ателиета, различни изложби, пленер, детска работилница, Панорама на детското творчество на Сдружение "духовно огледало“, Голям детски концерт на Римски стадион с участието на ансамбъл "Престо“ от НУМТИ "Добрин Петков“, част от XIV МФ "Дни на музиката в Балабанова къща“, куклено-театрално представление "Златното момиче“ и много други.

"Празникът на детето е не просто традиционно, то е много важно събитие за нашия екип, защото го подготвяме с много обич и внимание към детайлите. Желанието ни е да подарим на децата незабравими преживявания, да има усмивки на радост, да провокираме тяхната креативност. Миналата година отправихме покана към децата от "Дневния център за децата на украински бежанци“ и от "Кризисния център в помощ на бежанците от Украйна“ в Пловдив.

Тази година ОИ "Старинен Пловдив", в партньорство със Зонта клуб – Пловдив чрез проект "Подай ръка, сбъдни мечта, сред културното наследство на града“ е включил събития за подрастващи от "Втори дом", където са настанени украински бежанци и деца в неравностойно положение (деца, които са били обект на домашно насилие и са изведени в защитени жилища).

Изумителни кадри! Близнаци се раждат нормално и то у дома

Клубът се грижи трайно за тези целеви групи и очаквания брой деца е около 40, които ще пристигат за занимания в различни часови периоди. Очакваме с нетърпение нашите малки посетители и техните родители на "Празник на детето в Стария град!“, разказа доц.д-р Елена Кантарева – Дечева, директор на ОИ "Старинен Пловдив“.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/