Някои бебенца толкова бързат да се срещнат с мама и тати, че решават да поемат първи глътки въздух по-рано от очакваното и се раждат... преждевременно, недоносени, но с огромна сила да се борят. Поредната история за подобен случай разказаха от болница "Селена"

Понякога най-голямото щастие за едно семейство пристига в двойна доза. В момента в интензивното неонатологично отделение на болница „Селена“ има три двойки близнаци, които обаче бяха твърде нетърпеливи и се появиха на бял свят по-рано от предвиденото и ще останат под грижите на неонатолозите още известно време.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Две от трите близначки, които се родиха през януари, също им правят компания. А най-голямата от тях тази седмица се прибра у дома, очаквайки сестричките ѝ съвсем скоро да я последват.

Радослав и Мартин са една от двойките, родени в края на януари, а терминът на майката е бил за месец март. Все пак родителите не променят името на малкия Мартин, който е кръстен именно на месеца. И наистина януари не звучи така добре. Радослав пък носи името на таткото, който тази седмица за пръв път видя малките си момчета и не успя да скрие вълнението си от тази първа среща. 

Мая, родена само 650 грама, днес, след дълга битка, вече се прибира у дома

Родителството за Зорка и Радостин е сбъдната мечта след успешна ин витро процедура.

Пожелаваме на всички семейства щастие и любов в изобилие. А тези мъници, които все още очакват изписването си, скоро да изпълнят домовете на родителите си със смисъл.