49-годишният Светлозар Дончев е самотен баща на две деца с диагноза с болест на Бюргер (Buerger's Disease). Той е сред малкото хора с това заболяване у нас и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му.

Лекари в Азия спасиха бебе на 2 месеца с трансплантация на сърце

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи от години. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти и инжекции за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства за лечението и рехабилитацията му.

Преди няколко месеца поради влошеното състояние на Светлозар се наложи да му бъдат ампутирани няколко от пръстите на краката чрез което лекарите спасиха ампутация на краката му.

За съжаление преди няколко дни състоянието на самотния баща рязко се влошава и прогнозата на лекарите е, че може да се стигне до ампутация на други пръсти на краката и на няколко пръста на ръцете му. За да се избегне ампутацията е необходимо спешно да се извърши лечение със скъпоструващи инжекции Иломедин, за което са необходими 3600 лв., средства с които Светлозар не разполага.

От началото на годината до днес в Света София проплакват 606 бебета

Именно за това приятелите на Светльо се обръщат отново с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца. Те призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да събере необходимите средства за скъпоструващите инжекции, които ще му дадат шанс за живот и надежда, че ще се избегне ампутацията на пръстите на ръцете и краката му.

"Нека заедно да помогнем да Светльо и да му дадем шанс да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца“, призоваха приятелите му.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801

Източник и снимка: https://www.standartnews.com/