Селена Гомес, звездата от популярния американски комедиен мистъри сериал  „Убийства в сградата“, разкри в интервю за Vanity Fair, че продължителните ѝ здравословни проблеми носят със себе си сериозни предизвикателства в случай, че тя реши да има собствени деца.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Актрисата и певицата, която е на 32 години, сподели тези детайли, докато обсъждаше ролята си в новия криминално-музикален филм „Емилия Перес“, където изпълнява ролята на млада майка.

Темата за бъдещето ѝ като майка излезе на преден план и след като Селена беше попитана за отношенията си с Бени Бланко - нейният любим мъж към настоящия момент.

През май той публично заяви в интервю, че има желание да създаде семейство в бъдеще.

Гомес разкри, че хроничните ѝ здравословни проблеми, включително лупус – автоимунно заболяване, за което тя говори открито през годините – значително усложняват шансовете ѝ да износи бебе.

„Никога досега не съм споделяла това, но, за съжаление, не мога да износя собствените си деца“, каза тя в интервюто. „Моите здравословни проблеми са многобройни и създават сериозни рискове както за моя живот, така и за живота на детето. Беше ми необходимо време, за да преодолея този факт и да се справя с тъгата, която го съпътства.“

Лекари спасиха бременността на млада пациентка в тежко състояние

Въпреки че Селена Гомес не навлезе в подробности за точните усложнения, тя спомена, че през 2017 г. е преминала през тежка операция за трансплантация на бъбрек и е била подложена на химиотерапия като част от лечението ѝ за лупус. Лекарите ѝ са я предупредили, че подобни интервенции повишават риска от усложнения при бъдеща бременност.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Според Американската фондация за лупус е възможно жени със заболяването да износят успешно дете, като това  обаче е свързано с възможни усложнения - бъбречни проблеми, кръвни съсиреци и високо кръвно налягане, което може да доведе до прееклампсия. Съществува и риск от преждевременно раждане или раждане на мъртво дете.