Разследването по случая с разменените бебета в "Шейново" е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.  

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които - майките на разменените бебета, акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза.Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция "Медицински надзор".

Призив за помощ - 27-годишната Лиана да оздравее

Към делото са приложени и справки от Столична регионална здравна инспекция  и от Столична община дирекция "Здравеопазване". От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болница, се казва в съобщение на Прокуратурата.

Майката заяви, че при изписването набързо са ѝ били пъхнати документите от служители на болницата.

Източник: https://dariknews.bg/