,,Разкошните хора от Кюстендил изписаха ГЛАГОЛИЦАТА с #капачки и накрая предадоха 200 ЧУВАЛА (!) в подкрепа на #КапачкиЗаБъдеще! Шапки долу за Евгени Серафимов и учениците на ОУ,,Св.св. Кирил и Методий"'', написаха в своята Фейсбук страница от Капачки за бъдеще, и споделиха снимка от изключително интересното произведение на изкуството.

Вентрологът Димитър Иванов: Правете деца, хора - страхотно е да си родител!

На пръв поглед инициативата помага на недоносени бебенца, дарявайки кувьози на болници, които се нуждаят от съвременна апаратура. Но, зад събирането на капчаки, успешните събития, детските линейки, всъщност стои обединението на градивни хора. Смели, добри, отговорни, хора, за които има значение в каква среда живеят и знаят, че до голяма степен отговорността за промяната към по-добро е и тяхна.

Oпределeте кръвната група на вашето дете, още преди то да се е родило

За финал, ето я равносметката: 22 кувиоза, 4 детски линейки, 40 медицински уреда в 40 болници в цялата страна, над 1000 спасени детски живота, 1 млн. кг рециклирана пластмаса, това е резултатът от кампанията за събиране на пластмасови капачки в цялата страна. Разбира се, безброй вдъхновени деца, дали своя принос, видели личния пример на родители и близки хора – да, безценно е, именно това постижение на инициативата.

Пожелаваме успех и в бъдеще!