Бременна жена пострада при инцидент в зоопарка в Стара Загора. Това потвърди за БТА директорът на зоологическата градина д-р Ивелина Илиева. Нещастният случай е станал на 8 май, когато по време на разходка със семейството си пострадалата е опитала да погали пони. Тя е преминала предпазните парапети и е провряла ръката си през предпазните ограждения. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче ѝ отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

„Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето ѝ. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е", обясни пред държавното радио адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

„При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели с правилата за поведение на посетителите има на територията на целия зоопарк“, уточняват в позиция от пресцентъра на местната администрация.

От ръководството на община Стара Загора изразяват съжаление към пострадалата и апелират посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните.

Пъпната връв - първата осезаема връзка между майката и бебето

Това е първият случай на агресия от животно в зоологическата градина, но преди година поради неспазване на правилата и неправомерно хранене на животни от страна на посетители загина бял паун.

Четете още любопитни новини ТУК >>> https://darik.bg/