Три големи деца от първия ѝ брак и осем внуци не спрели жената да направи нов опит да стане майка в не съвсем подходящата за това възраст. Но новият ѝ мъж бил с 11 години по-млад от нея и искал дете. Тогава на помощ дошли най-новите постижения в медицината.

Нашата история започва в Обединеното кралство през 2003 г. 36-годишната жителка на Лондон Трейси Бритън се разделя с първия си съпруг. Бившите съпрузи продължили да отглеждат заедно трите си деца - две момчета и едно момиче.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Две години по-късно героинята на историята среща нов мъж. Стивън бил с 11 години по-млад от Трейси и само с 8 години по-голям от голямата ѝ дъщеря. Влюбените започнали да живеят заедно. През 2008 г. жената забременява, но на семейния съвет двамата решават, че не са готови да отглеждат дете. Трейси направила аборт.

Скоро порасналите деца напуснали семейния дом и влюбените най-накрая узаконили връзката си през 2012 г. Започнали да мисля за свое дете. Но бременността не идвала. Започнало ходене по лекари.

Самата Трейси по-късно ще разкаже, че ако не било наследството, оставено от починалата ѝ майка, тя нямаше да може да плати за инвитро услугите. Всички процедури ѝ стрували 7000 паунда в специална клиника в Кипър.

Тя заминала за чужбина, защото британските клиники ѝ отказали по етични причини. Шансовете за успешно раждане и здрави бебета били оценени от лекарите в Лондон като твърде малки.

Но, когато е на 50 години, Трейси се оказва бременна с четиризнаци. 

На 26 октомври 2018 г. след цезарово сечение, доста преждевременно, се родили четири бебета. Точно 1,5 месеца по-късно майка ми Трейси Бритън навършила 51 години. Бащата на четиризнаците Стивън бил на 40 години.

За раждането отговарял цял ​​екип от 31 медицински работници. Всички деца са родени преждевременно (31 седмици), най-малкото момиче тежало под килограм. Близо два месеца бебетата били държани в болницата под наблюдение. Благодарение на лекарите оцеляли близначките Франческа и Фредерика, сестра им Грейс и единственото момче Джордж.

Да родиш еднояйчни четиризнаци по време на пандемия

Трейси получила децата малко преди Коледа и тогава, както тя признава, започнал истински кошмар. Нямала време да нахрани всички и да смени памперсите им. Детският плач бил постоянен, бебета ту се редували, ту плачели едновременно.

Стивън, майстор на покриви по професия, за да издържа семейството прекарвал по цял ден на строителната площадка. Не можел да помага на жена си у дома. Малко помощ дошла едва след медийни публикации за възрастната майка и нейните четиризнаци. Явно Трейси Бритън е поставила световен рекорд – никой не е раждал толкова много деца на тази възраст.

С хонорари от многобройни интервюта и дарения от състрадателни граждани, двойката успяла да обзаведе детската спалня в къщата, да купи специална количка за четирите деца на стойност 1000 паунда и периодично да наема детегледачка и медицинска сестра.

Но славата имала и обратна страна. Профилите на Трейси Бритън в социалните мрежи, където тя активно публикува снимки на бебетата си, били нападнати от недоволни граждани. Някои обвинили Трейси, че е решила да ражда на тази възраст. Тя застрашила себе си и бъдещите си деца, за да задържи младия си съпруг. В края на краищата, дори ако самите раждания са били успешни, децата могат да се родят с умствени и/или физически увреждания.

„На завършването на децата си ще отиде 70-годишна старица“, пишат те в коментарите. „Ако живее до времето, когато децата пораснат“ – подиграват се в други съобщения.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Въпреки че хората, които подкрепят майката и децата ѝ, са много повече.

Днес Трейси и Стивън отглеждат четирите си деца заедно. На снимките всички изглеждат страхотно. Четиризнаците още не осъзнават, че са лели и чичовци за осемте си племенници, които са по-големи от тях. Малчуганите посещават ясла по 3 часа на ден, но все пак повечето време прекарват с майка си.

В интервю Трейси споменава, че две деца имат проблеми със сърцето. Останалите са напълно здрави.

Източник и снимка: https://informativno.eu/