Бебе на 4 месеца от Видин е с фрактура на черепа. Настанено е в "Пирогов" с опасност за живота. Под ръководството на Районната прокуратура във Видин се разследват причините за нараняванията. Разследването е на ранен етап.

Според държавното обвинение на 10.05.2023 г. в частен дом в гр. Видин е нанесена средна телесна повреда на 4-месечния Д.В. Увреждането причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетното дете. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

"Образувано е досъдебно производство за 2 престъпления - за нанесена средна телесна повреда на малолетно лице и за оставяне на дете без достатъчни грижи и надзор от родител, с което е създадена опасност за физическото му развитие. Майката е оставила 4 от децата си сами вкъщи, за да отиде по нейни думи до магазина. Децата са на 4 месеца, година и половина, на 4 и на 5 години. Извършен е оглед, иззети са дрешки на детето - одеяло, възглавница, по които е имало кръв, както и пръчка", заяви в "Денят започва" Райна Петрова, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Видин.

По думите ѝ е възможно нараняванията да са причинени от по-големите деца.

"Разпитани са част от роднините на семейството, днес ще се проведат разпити на децата в синя стая, родителите са разпитани. Условията на отглеждане не са добри, имали са една стая, в която са били семейството с 5-те деца. Взети са мерки за закрила на децата", допълни Райна Петрова.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Тя поясни, че се очакват резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Източник: https://fakti.bg/