Донорът е девойка на 15 години от гр.София, изпаднала в мозъчна смърт, вследствие на мозъчно-съдов инцидент.

Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна недостатъчност в Александровска болница, избрани с най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 7 поканени за оценка от листата на чакащи.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА 

Eдиният реципиент е мъж на 28 години от Момчилград, на хемодиализнодиализно лечение от март тази година. Другият пациент е жена на 71 години от Плевенска област, която е на диализно лечение от 2021 година. След интервенцията, трансплантираните се възстановяват в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата. Състоянието им е стабилно, с много добри жизнени показатели и диуреза.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Екипът на УМБАЛ "Александровска" изказва искрени съболезнования на близките на починалото момиче и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите ѝ за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент!

За решението да дарят органите на детето си, майката на момичето споделя: 

 "Няма да използвам тъжни, черни и тягостни думи. Даная е прекалено светла за това. И в минало време няма пиша, защото нищо не е минало, а предстои.

Тази прекрасна, безумна, слънчева и добра енергия не може да се изпари. Невъзможно е!

Тя е чудо и дори сега прави чудеса, прави света по-добър. Няколко души получиха шанса да живеят, а едно 15 годишно дете ще вижда с нейните очи.

На 12.05.2023 (петък) в град София в катедрален храм Света Неделя от 11:00 часа ще се съберем, за да и покажем колко я обичаме и да и благодарим за всичко, което ни даде и на всичко, което ни научи.

Родители отказаха химиотерапия на дъщеря си - какво последва

Моля ви, без черни дрехи, без погребални венци и без черни и погребални мисли.

След това ще пуснем бели балони в небето.

Обичам те, Айче, обичам те мами! Ти си моята голяма любов. Винаги, винаги ще бъдем заедно, защото сме екип.

И това не е края! Не е!"

Източник и снимки: Facebook УМБАЛ "Александровска"; Faceebok Ani Stoyanova