Социалната служба в Хисаря отне от майката Галя Танева от село Иван Вазово 3-годишното й момченце, което тя роди в домашни условия и отказваше да го регистрира, както и да му извади ЕГН.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

"Приложена е адекватна мярка за защита на детето и то вече се чувства добре", потвърдиха за "24 часа" от дирекция "Социално подпомагане" в курортния град.

"Заради тази жена напуснах кметския пост. Побърка ме. То не бяха прокурори, не бяха детски педагогически стаи, не бяха социални", описа доскорошният управник Димо Димов. Според него Галя често изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за боклук, за да храни кучетата си. По думите на Димов те наброявали десетки.

"Роди момченцето в домашни условия. Кръсти го Буда. Живее в наследствената къща на баща си", разказа бившият кмет. Той обясни, че това не е първо раждане в домашни условия на Галя. Предишното й дете обаче починало. 

При раждането жената може да издържи до 57 единици болка, а човешкото тяло по принцип - само 45

Според Димов жената се държала, меко казано, странно. "За нея всички сме дяволи, парите уж не били важни, а десетки от страната й помагат с храна за кучетата.  Веднъж извади нож на комшия", описа още Димов. Той твърди, че жената преди време била настанена в психиатрично заведение. След като се върнала, спряла да си пие лекарствата и пак се влошила.

Към момента обаче не е съвсем ясно какво точно ще последва, тъй като майката е решена на други мерки.

Източник: 24chasa.bg