Докато жената е бременна, клетките на бебето мигрират в кръвта на майката и след това се връщат обратно в бебето, това се нарича „фетално-майчин микрохимеризъм“.

В продължение на 41 седмици клетките циркулират назад и напред и след раждането на бебето много от тези клетки остават в тялото на майката, оставяйки постоянен отпечатък в тъканите, костите, мозъка и кожата на майката и често остават там за десетилетия. Всяко следващо дете, което майката има след това, също ще остави подобен отпечатък върху тялото й.

Има пренатален живот и бебето много чувствително изживява всичко

Изследванията показват, че ако сърцето на майката е наранено, феталните клетки ще се втурнат към мястото на нараняването и ще се променят в различни видове клетки, специализирани в "поправянето" на сърцето й. Бебето помага за своеобразен ремонт на майката, докато майката "изгражда" бебето по време на бременността.

Това често е причината някои заболявания да изчезват по време на бременност. Невероятно е как телата на майките защитават бебето на всяка цена, а бебето защитава и възстановява майката обратно - така че бебето да може да се развива безопасно и да оцелее.

Проучванията също така показват наличие на клетки от плода в мозъка на майката цели 18 години след раждането. Вече ще знаете как майката можете интуитивно да почувствате детето си, дори когато то не е на близо...

9 МЕСЕЦА вече е във VIBER!

Човешкото тяло може да издържи само на 45 единици болка, но при раждането жената може да издържи до 57 единици болка, което съответства на 20 фрактури наведнъж.

Бебе се роди с размерите на тримесечно

Никога не казвайте на жена, че не може! Не забравяйте, че само тя може да танцува с две сърца и да диша с четири бели дроба.

Само тя можеше да носи тежестта на два свята в корема си и да доставя живот. Не й казвайте, че е неспособна, тя е способна на всичко. Обичайте и уважавайте жените си!

Източник: публична фейсбук група Неизвестни знания и факти