5 килограма: това е приблизителното тегло на кутия боя, две напълно пораснали чихуахуа или топка за боулинг. Това се оказва и теглото при раждане на бебето на Сара Дайнс, Монтегю, което се роди миналата година, шокирайки лекарите със здравия си размер. Бебето е първата рожба на 35-годишната Сара. Малкият юнак се появява на бял свят със тегло, характерно за едно здраво тримесечно бебе. По думите на майката, от самото си раждане, Монти носи дрехи за малки дечица, в момента, когато е вече на 11 месеца, носи дрешки за две-три годишни деца

Бебе с внушителни размери се появи на бял свят в Пловдив

Сара, учителка, първоначално искала водно раждане в дома си в Бродстоун, Дорсет, без облекчаване на болката, но в крайна сметка се наложи секцио, отчасти поради големия размер на бебето. Ето какво споделя майката: „Той беше толкова голям, когато се роди, изглеждаше смешно. Когато лекарите го изведоха, всички се смееха и в началото не знаех защо. Един от тях каза, че е готов за училище, а малката кърпа, в която го увиха, просто не му пасна." Нито една от дрехите, които Сара предварително била подготвила за Монти, не ставала: "Дори малката шапка, която му дадоха в болницата, беше твърде малка като размер за него."

Майката разказва още: "Сестра ми трябваше да изтича и да купи пелени, защото нищо от това, което имахме, не беше подходящо за него. С напредване на възрастта се увеличават и размерите на малчугана, винаги е бил с по-големи дрехи от тези, предназначени за реалната му възраст."

Лекарите не могат да обяснят на Сара каква е причината детето ѝ да се роди с подобни размери. И тя, и синът ѝ са били тествани за гестационен диабет след раждането, но резултатите се оказали отрицателни.

Спасиха бебе с тегло под 1 килограм

Сара забелязвала, че коремът ѝ е прекалено голям, но всички лекари са предполагали, че Монти ще тежи около 2 кг. Майката споделя: „Всички изследвания бяха нормални, така че нямах причина да се лиша от домашното раждане, бях готова за него. Първоначално просто исках да родя във вода и това щеше да бъде моята форма на облекчаване на болката. Монти закъсня с 10 дни, така че се стигна до планирано цезарово сечение.

Въпреки че добре обмислените ѝ планове за домашно раждане се провалят, Сара се радва, че Монти е роден безопасно и здрав. Голямото момче вече дарява безброй усмивки на всички у дома, радостта около него е голяма.

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/