Броят на родените бебета драстично намалява последните години. През 2021 година, например, за първи път в България са се родили под 60 хиляди бебета от близо 100 години насам. За демографска криза се говори отдавна. Раждаемостта се нуждае от насърчаване, за да се избегне драстичният спад. Родителите пък имат нужда от подкрепа.

Понякога, макар желанието за бебе на двойката да е голямо, успешното зачеване се оказва истинско предизвикателство. Все повече са хората, потърсили репродуктивни специалисти за помощ. Причините са много - стрес, неправилно хранене, вредни навици, пренебрегната грижа за себе си, напреднала възраст, изчерпан яйчников резерв и още и още.

КАК СЕ НАСЪРЧАВА РАЖДАЕМОСТТА

Мотивацията за бебе често отстъства сред младите хора, приоритетите са подредени неправилно. Кариерата нерядко е на преден план, а бебето някъде там, по-назад сред другите важните неща. Казваме си - "сега не е моментът", а когато решим, че е дошъл, се оказва, че сме закъснели...

Децата са лъч светлина, цветна дъга, надежда и вяра, сила и опора. Ето защо, всяка поява на бебе приемаме лично, с трепет и вълнение, споделяйки радостта и тревогите на всяка родилка. Щастливи сме, когато очите ни виждат добри новини. Такива ще ви споделим и сега.

ПО–ВИСОК КОЕФИЦИЕНТ НА РАЖДАЕМОСТ ОТ СРЕДНИЯ ЗА ЕС 

На 7 юли 2022 година в своята фейсбук страница от болница "Селена" написаха следното:

"19 бебета се родиха в болница „Селена“ днес, а в момента още 2 майки в родилна зала с трепет очакват заветните 10 сантиметра.
Миналия петък пък в клиниката по акушерство и гинекология проплакаха 20 мъника. Екипът ни е изморен, но развълнуван от емоциите и радостта, които посреща заедно с вас!" 

С всяко родено бебче сърцата ни ликуват. Желаем щастие и здраве на всички семейства. И се надяваме добрите новини да ни навестяват често!