Билка Лайфстайл ООД и Катедра „Стенопис“ на Националната художествена академия реализираха конкурс за разработване и представяне на проекти за стенопис на част от фасадата на фабриката на компанията в гр. Ихтиман, на тема: „Вълшебната градина на Билка“. Основна задача пред студентите бе създаването на усещане за женственост, красота и вълшебство в техните проекти, съчетани с характера на козметичната марка „Билка“ и българската природа.

През месец март тази година, в Националната художествена академия, бяха представени 16 проекта, като жури, в състав: проф. д-р Боян Добрев, доц. д-р Любомил Драганов, гл. ас. д-р Радостин Седевчев, от катедра „Стенопис“ – НХА и г-жа Мила Златкова, г-жа Елица Златкова, г-жа Антонина Симеонова от Билка Лайфстайл ООД, разгледаха студентските предложения и селектираха четири проекта, които да продължат във финалната фаза на надпреварата.

Първо място в конкурса „Вълшебната градина на Билка“ журито присъди на Габриела Петрова, I курс, магистър.

С поощрителни награди са:

Ваня Славчева, I курс, магистър

Виктория Бакърджиева, I курс, магистър

Калина Иванова II курс, бакалавър

На 16 май 2024 г., от 18:00 часа, в Ателие „Тераса“, ет. 5, Нов учебен корпус НХА (ул. „Шипка“ 1), се състоя награждаването на победителите в конкурса и беше подредена изложба с проектите на участвалите студенти.

В рамките на 2024 г победителят в конкурса, Габриела Петрова ще реализира проекта си на територията на фабриката на „Билка Лайфстайл“ ООД

Bilka Lifestyle присъства на българския козметичен пазар от 31 години. Носител  е на  много награди за иновативни продукти и ежегодно увеличава пазарния си дял в различните козметични категории. Портфолиото й се състои от над 70 продукта, повечето изключително успешни и любими на клиентите ѝ.