Още едно спасено бебенце. Още една спасителна акция на новордено, осъществена благодарение на специалните детски линейки. Бързаме да споделим думите на Владислав Николов от Благотворителна организация "Аз Вярвам и Помагам". В фейбсук профила на кампанията той написа.

История от капачките... история от живота... Настръхвам, докато пиша тези редове, но това е реалност от днес 21.06.23 в град Варна...

"Влади.... Случи се!!

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Днес, благодарение на Детската линейка Аз Вярвам и Помагам преведох дете след операция в нашата операционна, интубирано, обдишвано от мен!! Ето защо съм "полазник".... "

Това ми написа днес прекрасната и неповторима Дора Василева, която е гл. сестра в Детска Хирургия Варна Детска Хирургия в МБАЛ "Св. Анна-Варна" (в което отделение даряваме апаратура, оборудване и принадлежности от години)! 

А сега накратко...

В Понеделник 19.06.23 в АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов" Варна  СБАГАЛ Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна (това е болницата и една от каузите ни за 2023 г., за която събираме 500 000 лв #каузаполовинмилион и където искаме да закупим първата им специализирана Детска/неонатална линейка) се ражда бебе с малформации и спешна нужда от операция в Детска Хирургия!!!!

Лекари спасиха бебенце, мазано с аспирин

Днес 21.06.23 Детската линейка "Аз Вярвам и Помагам" (която бе закупена от капачки, стотинки и дарения и бе дарена само преди 5 месеца на Спешна помощ в гр. Варна) отива в СБАГАЛ Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна и оттам д-р Златина Панделиева - началник отделението по неонатология (в което от години даряваме кувьози, аспирационна система за торакален дренаж, мобилен реанимационен кът за отопление и много други медицински апаратури и оборудване) обдишвайки го се качва в Детската линейка "Аз Вярвам и Помагам" и екипа го откарва в Детската Хирургия в МБАЛ Св. Анна-Варна (което отделение е едно от трите ни каузи за 2023 и дори и трудно не спираме да се молим за дарения на всеки, за да съберем средствата от 500 000 лв и да закупим нови и модерни апарати и оборудване)!

Тео, спасен в кувьоз, дарен от кампанията Аз Вярвам и Помагам

Веднага след пристигането на Детската линейка "Аз Вярвам и Помагам" в Окръжна болница на вратата на Детската Хирургия го поема изключителният д-р Румен Христов - началник отделението по Детска хирургия, който прави необходимата операция!

Няколко часа по-късно сестра Дора Василева, която е съпровождала десетки бебета и деца до София с линейките се качва в Детската линейка "Аз Вярвам и Помагам" и води бебето отново в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна" за наблюдение и дотглеждане!

След години на чакане една мечта се сбъдна - Варна вече има първата си детска линейка

Затова събираме капачки!
Затова събираме стотинки!
Затова събираме парични дарения!
Това са истинските неща от живота!
Това са ценните моменти!

Това е времето да осъзнаем смисъла на живота и колко преходен е той! Ако утре някой Ви попита защо събирате капачки??? Ето защо събираме капачки и стотинки! За бебетата, за децата, за живота!

Поклон пред всички лекари, специалисти, сестри, персонал, шофьори и всички, които дават живота си в името на нашите и Вашите деца! Желаем здраве и много сили на малкият пациент и неговите близки!

Източник и снимки: Facebook Аз Вярвам и Помагам