История, която ще развълнува всяко дете през лятната ваканция.

Новата детска книга „Голямото шоу“ от Мод дьо Бел и Кантен Гребан (издателство „Дъбови листа“) е история за вълнàта и нейната най-важна роля в живота. 

Книгата 'Моите сънища' от Ефи Лада събужда красотата и светлината в живота

Вълните изпитват ли емоции, имат ли чувства, къде живее всяка от тях? 

Ако някой ви повери ролята на вълнà в морето, какво ще си помислите? Може да попитате Жак, който си представя, че е пират, докато му предстои да изиграе вълнà на сцената.

Световноизвестният художник Кантен Гребан рисува за българските читатели

„Голямото шоу“ е любопитна история за малки деца и родители, които се вълнуват заедно от тези интересни въпроси. С още по-неочаквани отговори, пресъздадени като красиви сцени от училищно представление, в което и публиката, и героите са необичайни. Децата ще се запознаят с различни животни, като дружелюбни птички, заек, таралеж, катерица и делфин, преоблечени като пирати, които се отправят на приключение, за да спасят една очарователна принцеса от един зелен дракон. 

„Забавлявай се отначало докрай“ – посланието на историята е весела препратка към репликата, която главният герой чува често както от своите родители, така и от неговата учителка.

'Чин Чин' - книга за вярата по пътя напред и желанието да помагаш

Жак изпитва вълнение от предстоящото шоу и се страхува от провал, затова има нужда да бъде окуражен още отначало, преди да излезе на голямата сцена, която не е чак толкова страшна, колкото изглежда. Децата ще се разпознаят лесно в образа на малкото птиче, което в края на „Голямото шоу“ получава заслужено признание от любим приятел. Жак разбира, че когато помага на другите герои, без да очаква нищо, той се справя и със своите страхове, побеждавайки заедно с тях и дракона, а това му носи радост и щастие.

Книжна колекция сплотява семейството около Световния ден на книгата

„Забавлението е най-важното нещо за всяко дете, защото от него зависи колко интересно ще му бъде дадено занимание. Забавлението e вълшебен еликсир срещу всеки детски страх, защото преодолява всякакви притеснения. От забавлението се раждат творчески идеи и нови приятелства. Децата общуват по-лесно, когато се забавляват отначало докрай. Всяка игра е забавление. Много от гениалните неща на този свят, плод на велики умове, са резултат от забавление с въображение“, споделя Нуша Роянова – издател, писател и художник.

Кратките диалози, с които Мод дьо Бел описва различните преживявания на героите, възхитителните илюстрации на художника Кантен Гребан, както и твърдите корици на изданието, превръщат книгата в желан подарък за всяко дете през лятото, подходящ за морска и планинска ваканция. 

Заедно във всичко: Юлия Манолова и Илия Иванов вярват, че със силата на любовта всичко може да се постигне

Още за книгата „Голямото шоу“:
Целият клас се вълнува:
наближава денят на голямото шоу!
Жак всяка вечер репетира вкъщи.
Готов е! Но ако се обърка?
Ако си забрави костюма или падне на сцената?
Или... ако ролята му не се окаже толкова важна?
„– Вдигайте платната, смелчаци!
Капитан Черната брада ще ви отведе на голямо приключение.“