Първият учебен ден, независимо дали говорим за детска ясла, градина или училище, винаги е изпълнен с много емоции. И децата, и родителите преминават през редица предизвикателства, свързани с новата среда, сериозните ангажименти, амбициозните цели.

Водещата сюжетна линия обаче остава една основна – детето да бъде здраво, жизнено, в добра кондиция. Препъникамъкът, разбира се, се крие именно в честото боледуване на мъничето – проблем на цялото семейство.

От една страна детето няма възможност да посещава образователните си занимания, нито да общува с връстници,  от друга – родителите изпадат в капана на ,,болничен, отпуск, детегледачка или баба на помощ“

Добре дошли в клуба на „Допреди яслата (детската градина) детето ми почти не боледуваше, а сега месеците изглеждат така - вирус след вирус и пак в същия ред.” Да, ще чуете тези думи от немалко майки с подобен горчив опит.

Има ли решение? Да, Вие владеете ситуацията, решението да имате здраво дете, което не боледува често, е личен избор.

В главната роля е имунитетът – когато с него всичко е наред, светът не само изглежда по-красив, но осезаемо става и по-щастлив. Тренирайте имунната система на детето, подгответе я за победа!

Какво да направите?

1.  Не подценявайте продуктите за повишаване на имунитета. Превенцията е най-добрата инвестиция в здравето, а що се касае за децата ни – никога няма място за компромис.

Знаем, че изборът е труден, затова даваме (изпитана) препоръка - Defendyl-Imunoglukan. Защо? Налице е комбинация от съставки, които действат по 2 начина: активират и подхранват клетките на имунната система и по този начин допринасят за повишаване на имунитета. Продуктите съдържат комбинация от натурален IMG®, който е високо пречистен натурален екстракт от гъба кладница, витамин С, витамин D и цинк, поддържащи имунната система. Не на последно място обаче продуктите Defendyl-Imunoglukan P4H® са потвърдени в клинични проучвания и са сред най-препоръчваните от педиатрите.

Изберете подходящия за Вашето дете вариант:

Defendyl-Imunoglukan P4H®сироп или Defendyl-Imunoglukan P4H® D3 таблетки за дъвчене

2.  Подкрепяйте детето емоционално, вербализирайте вместо него (ако то все още не може да говори), когато плаче, назовавайки причината. Обичаните, спокойните, уверените деца са щастливи – липсата на стрес оказва благоприятно влияние върху имунитета.

3.  Обърнете внимание на храната, която детето приема. Хапва ли то предимно захар, тесто, шоколад? Е, суровата истина е, че сладките изкушения не помагат на малките да растат здрави, нарушават апетита им към пълноценна храна, понякога водят до нарушаване на съня. Яйца, кисело мляко, месо, риба, бобови и зърнени храни + животински и растителни мазнини – тук се крие ,,ключът от палатката‘‘. О, да, пропуснахме зеленчуците и плодовете, но вие знаете, че не може без тях, нали?

4.  Хидратацията е безценна, предлагайте чиста вода, изградете добри навици, така че детето да не търси други напитки.

5.  Движение вместо време пред екрана. Спортът е здраве и сила. Запишете мъника на плуване или гимнастика, подходяща за неговата възраст. Не пропускайте разходките в парка (по възможност и планината).

6.  Закаляване – постепенно и устремено. Не навличайте детето, обличайте го с дрехи от естествени материи, безопасни, меки, удобни. Факт: закалените деца при охлаждане по-рядко се разболяват, а ако заболеят, прекарват болестта по-леко и без усложнения.

Здрави деца = здрави родители

А сега, помислете, дали полагате достатъчно грижи за своята имунна система или пък точно обратното – поради стремежа ви детето да бъде здраво, пропускате да обърнете внимание на себе си… Според някои изследвания възрастните с дете в детска градина са с 60% по-склонни да се разболеят, отколкото възрастните, чието дете не посещава ясла/градина. Именно липсата на превенция е причината и вие да се разболявате заедно с детето или скоро след него. Но какво да направите, за да се радвате на пълноценно семейно време – без настински и лекарства? В този случай за Вас за подходяши  Капсулите Defendyl-Imunoglukan P4H D3  , (за възрастни и деца над 18 години), защото повишават енергията и са предназначени за всички, които често боледуват, бързо се уморяват и са изложени на психически или физически стрес.

Капсули Defendyl-Imunoglukan P4H® D3