Трудно се прониква в душата на момчето Скорпион. То допуска до себе си само избраници. Общуването с малкия господин също става по негови специални правила. Той не обича директните отношения, предпочита да оставя у околните впечатлението, че е странен, непредсказуем. Ако обаче някой спечели благоразположението на това момче, това означава вярност и преданост завинаги.
Най-силната черта на характера на момчето Скорпион е, че върши всичко с хъс, никога не се отказва по средата на пътя, а на финала заслужено се чувства победител.

Момичето
От най-ранна възраст госпожица Скорпион проявява инат и твърд характер. Щом поиска нещо, ще направи и невъзможното, но ще го постигне. Това доста дразни близките й и ги прави безпомощни във възпитанието й и “опитомяването” й.
Дори на пръв поглед това момиче изглежда недружелюбно и своенравно. То трудно свиква с нови хора и с нова среда. Често се озовава като в лабиринт. Иска да намери съмишленици и приятели, но никога не е готово да направи дори и най-малкото усилие за това. Сигурно поне е, че от него не може да се очаква да измени характера си.