Слънцето ще влезе в знака на Стрелеца на 22 ноември от 18.10 ч. и ще остане там до 22 декември рано сутринта.

Черти от характера
Децата, родени под знака Стрелец, много приличат на ангели спасители, дошли на Земята, за да я направят по-добро място за живеене. Те имат огнена природа, динамичен живот и силен оптимизъм. Това са рицарите на истината! Тяхната главна цел е да се борят със злото, правейки път на доброто, да лекуват и сдобряват, да учат и да изследват, да съдействат в търсенето на истината, на верния път.Стрелецът е подвластен на стихията на Огъня и притежава изключителна енергия и жизненост. Детето от тази зодия е засмяно, пълно с живот, спонтанно. То се нуждае от свобода, открити пространства и здравословни удоволствия. Винаги излъчва позитивно отношение към света и околните.

Пътешествията са страстта на Стрелеца. Пленява го всичко, свързано с историята, културата и бита на другите народи. Той обича екскурзиите и спортовете на открито. Пристрастен е към физическата бързина и високите скорости. Привличат го автомобилните състезания. Бързината във физическия свят при него е съчетана и с бързина на ума, на възприятията и на думите.


Стрелецът се чувства у дома навсякъде по света. Той е  велик пътешественик и авантюрист.

Как да му помагате
 Знакът на Стрелеца се управлява от Юпитер, който го дарява с ученолюбив, философски и доброжелателен дух. Детето от тази зодия отрано иска да прави всичко само. Уважавайте и насърчавайте неговата самостоятелност, защото иначе то яростно ще брани независимостта си и ще отказва да се вписва в границите, които му налагате.

 Старайте се да създавате на детето климат, който внушава усещане за свобода, защото то не търпи ограничения и затворени пространства.
 Внушавайте му обаче, че свободата е привилегия, която трябва да се заслужи. Никога не го наказвайте, като ограничавате неговата независимост и движенията му.
 Осигурете на Стрелеца интересни книги за пътешествия, за исторически събития, както и информация за различни народи, религии и култури, географски карти.
 Стимулирайте го да научи поне два чужди езика, което ще го подготви за пътешествията по света.
 Съдействайте му да се присъедини към скаути или природозащитници.
 Учете Стрелеца да изслушва събеседника си. Представителите на зодията са като Близнаците – силни в изказа, но слаби в мълчанието и изслушването.
 Възпитавайте детето Стрелец да бъде по-деликатно. То използва думите като стрели и улучва онова, което е слабо и неискрено у другите. Често удря направо в целта и много пъти несъзнателно закача най-болната тема в разговора. 

Прогноза
Родените тази година Стрелци ще са много интересни, но типични представители на зодията – открити, контактни, любопитни, свободолюбиви, жизнерадостни, смели, бързи, ученолюбиви, философи, пътешественици, мислители, учители, лечители и непоправими оптимисти.

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com