Черти от характера

Водолеят е третата, най-висша степен от стихията на Въздуха. Изобразява се като човек с кана или делва, от която тече вода. Това е жива вода – тя съживява Земята, изсъхнала от липсата на духа на истината, на мъдростта и на любовта. Водолеят символизира обичта към човешките същества, изразявана на висше ниво, чувството на космическо родство с тях. Това е знакът на приятелството и братството, на съвършенството, на ангелския човек. Този човек е предвестник на Новата епоха – Ерата на Водолея.

Детето, родено в знака на Водолея, е много различно. С това ще трябва да се съобразявате още преди раждането му. Ще усещате неговия интерес към новото и нестандартното в света. Ще откривате езотеричното знание, за да сте способни да разбирате и да подпомагате вашето дете.

Планетата Уран е управител на Водолея и му придава качества като непредвидимост и независимост. Най-важната черта на детето Водолей е свободата в изявите и преценките му.

За Водолеите никой не е чужд или чужденец. Те знаят, че всички човешки същества са свързани, въпреки подчертаните различия в еволюционното им развитие. Всякакви неравенства заради раса, цвят, националност, вяра или каста изчезват. Водолеите са толерантни към различията на хората и ги приемат безрезервно. Думата, която характеризира душите Водолеи, е приятелство. Те са радетели за свобода, хуманисти и миротворци.

Още за ДЕТЕ ВОДОЛЕЙ чети >>> ТУК 

Водолеите са изтънчени, артистични, интелигентни, верни и чаровни. Вътрешно спокойни, те са много силни, енергични, „нажежени“ души, свръхчувствителни и действащи с голяма бързина, когато се борят за общочовешка кауза. Имат силно развито чувство за гражданско съзнание. Притежават изкуството да обединяват хората.

Как да му помагате

Стимулирайте любознателността на детето Водолей. Представителите от тази зодия се интересуват от всичко ново. Показвайте, обяснявайте и тълкувайте на детето тайните на света. Много отрано то започва да има свои идеи и личен възглед по много въпроси. Рядко е на едно мнение с другите. До известна степен е фантазьор и изявите му са оригинални, без това да го прави неуравновесено. 

Приемете силния му бунтарски дух, който ще ви изненадва с постоянството и твърдостта си, както и бързия му, нестандартен и любознателен ум.

Още за РОДИТЕЛ ВОДОЛЕЙ чети >>> ТУК 

Безполезно е да му налагате вашите идеи или вашия начин ви живот. Така само ще подклаждате у него огъня на вечния бунтар. 

Постарайте са да станете за детето си истински авторитет, като преди всичко уважавате неговата индивидуалност и свобода на избора. Водолеят не понася да е зависим и винаги ще предпочете да изрази себе си свободно и оригинално. Не се оставя да го манипулират и се вслушва само в личности, към които изпитва възхищение и уважение.

Бъдете приятел с него! Това ще намали склонността му да се противопоставя и ще улесни процеса на неговото отглеждане и възпитание. А възпитанието е двустранен процес – децата също възпитават родителите си.

Прогноза

Родените тази година Водолеи няма да отстъпват от общите правила и норми за свобода, равенство и братство. Те ще са най-големите оптимисти, които са се раждали някога. Следвайте ги!

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com