Детето Водолей най-много обича свободата. То от ранна възраст следва своите желания, без много-много да се съобразява с мнението на другите. Това дете притежава добре развита фантазия, която често го откъсва от реалността и го прави странно за околните. Еднообразието и монотонността отегчават малкия Водолей. Затова така често сменя и заниманията си...

Момчето Водолей
Малкият господин Водолей проявява невероятна за възрастта си любознателност. Той като че ли се стреми да разгадае същността на най-заплетените философски въпроси. Не е лесно родителите му да попълват неговите знания, защото интересите му се сменят постоянно, а и на въпросите му не могат да се дават некомпетентни отговори.


Най-любимото занимание на момчето Водолей е да експериментира, затова е важно да му осигурите “творческа лаборатория”. Следете с повишено внимание безопасността на опитите му! Приемете, че в такива моменти то ще е далеч от реалността и думите ви често няма да стигат до неговите уши...

Момичето Водолей
Момичето Водолей постоянно има нужда от храна за ума. То е изключително упорито, когато иска да постигне нещо, което силно го интересува. Често има желание и да шокира околните със своите изяви. Добрата страна на госпожица Водолей е, че се вслушва в мнението на тези, които харесва, и е готова на отстъпки, ако те не противоречат на вкуса й.


Това момиче е дружелюбно и обаятелно. То лесно привлича приятели и постоянно разширява компанията си. Обича да е център на внимание и да заема лидерска позиция.