Всеки уикенд новата градска сцена ще посреща децата с различни събития

 Детски събития с образователен, творчески и развлекателен характер очакват най-малките гости на най-новото градско пространство за култура „Сцена Централни хали“. Всеки уикенд през юни, на сутеренния етаж в емблематична сграда, от Kaufland са подготвили за посетителите богата и разнообразна програма, подходяща за цялото семейство.

Кукленият театър „Чудната къщичка“ на театрална къща „Мариета и Марионета“ ще постави старта на юнската детска програма в Халите за децата между 2 и 8 години. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 8 юни от 11:00 часа.

В неделя водещата на предаването по Нова телевизия „Социална мрежа“ Милена Янинска и специалистът по детско четене Валентина Стоева ще отговорят на важния за всички четящи деца и техните родители въпрос „За каква възраст е тази книжка?“. Всички, които искат да разберат повече за детското четене, книгите и всички важни аргументи при избора на заглавие, могат да се включат на 9 юни (неделя) 2024 г. от 11:30 ч. на „Сцена Централни хали“. Образователното събитие се организира в партньорство с най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, които обещават много интересни събития всяка неделя до края на юни.

Следващият уикенд, на 16 юни, децата ще се впуснат по стъпките на археолозите с образователната лекция „Истории от Древна Сердика“, която ще е с участието на Полина Стоянова от Регионалния исторически музей - София. В събота на 22 юни от 17 часа малчуганите ще се потопят в приказката „Маргаритка и вкусната храна“. Заедно с Маргаритка ще прочетат избран откъс от текста и след това в детската работилничка ще изработят героите от приказката, както и малки плодове и зеленчуци. Всеки участник ще получи специален стикер и ще има възможността до си снима с Маргаритка.  

На 23 юни малчуганите могат да се включат в работилницата „Аз съм дизайнер“ и заедно с дизайнерката Яна Аргиропулос да направят първата си корица за книга. Детската програма за месеца ще завърши с образователното събитие „Четем заедно“, което ще запали интереса на най-малките гости на „Сцена Централни хали“ по четенето на художествена литература.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувана на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.