На гости в уютния дома на „9 месеца“ посрещнахме прекрасната акушерка от МБАЛ „Вита“ – Ева Павлина. Бъдещите майки я харесват, защото Ева им подарява усещане за сигурност и с лекота печели доверието им. Всички знаем, че през контракциите се преминава далеч по-лесно, ако екипът до теб е разбиращ, внимателен, търпелив и позитивен.

Абонирайте се за Youtube канала на „9 месеца”, където ще откриете всички отминали предавания:

 https://www.youtube.com/channel/UCkTF7sUw0sJ7dsDHYxjwiFg

Разбира се, на първо място е важен професионализмът, а в ръцете и познанията на акушерка Павлина той никак не липсва.

Започнахме нашия разговор с някои факти за проследяването на бременността извън граница, след което плавно преминахме към въпросите и казусите, интригуващи родилките в България. Получихме задоволителен отговор на много „защо-та“ и за пореден път се уверихме, че комуникацията ни със специалистите е от изключително значение що се отнася до здравето и грижата за нас самите.

Как да победим страха и може ли да бъде той причината за секцио – в днешно време все повече жени, водени от тревога и предразсъдъци предпочитат оперативното родоразрешение. Може би самите те не изпитват доверие към своя лекар или пък никой никога не им е обяснявал в дълбочина разликата между двете опции.

Оставяме на вас да научите всички полезни съвети от Ева Павлина, като гледате видеото още сега!