Свикнали сме да приемаме маратонките като изключително градски спортни обувки. Рекламират ги за спортуване по атлетическите писти или фитнес залите, но се оказва, че могат да са и незаменимо решение за спортуване на открито. Брандове като adidas все повече се насочват именно към моделите, предназначени за аутдор предизвикателствата. И разработва модел, който е съчетание на най-доброто от технологията и класическия дизайн. В сътрудничество с топ бегачи от целия свят се ражда TEerrex  - неподражаемата спортна обувка за вас!

Глобална спортна сила, adidas е предпочитан от топ състезатели по целия свят. Terrex е профи линията на марката за аутдор приключения, която включва облекло, екипировка и обувки за бягане по планински пътеки, катерене и др. Няма никакво съмнение, че много скоро става хит сред планинарите с класическия си дизайн. Резултатът от сътрудничеството с някои от най-добрите атлети е серия от ефективни обувки за открито, които могат да издържат на всякакъв терен и то продължително време. Един от световно известните професионални бегачи, британецът Том Еванс, е ангажиран в разработването на тази обувка. Можем ли да говорим за хай тек колаборации в производството на маратонки? Оказва се, че да. В допълнение към собствените технологии като BOOST, които разработва брандът, уникалните продукти на adidas TERREX включват и изискани материали от партньори като GORE-TEX®, PrimaLoft®, Polartec®, Stealth® и Continental.

Какво се крие зад всички тези съкращения? 
GORE-TEX може да се определи като изключително издръжлива, дишаща, водоустойчива и ветроустойчива материя. Тя представлява многослойна мрежеста мембрана, която позволява циркулацията на въздух, извежда влагата навън и не пропуска вода. Наистина новаторско решение, което  сякаш е създадено за адидас терекс. Continental са подметки от най-високо качество, осигуряващи максимално сцепление с повърхността. Prima Loft гарантира термоизолационно покритие от синтетичен микрофибър.

Ако трябва да говорим без терминология и много чужди думи, adidas Terrex са не просто готини маратонки, те са истинска офроуд машина, чиито характеристики могат да ви превърнат в шампиони в планинското бягане, трекинга или алпинизма. Не просто удобни, но и предлагащи защита от ново поколение. 

И нещо за финал

Партньорството на adidas с Parley for the Oceans започва като прототип на синтетична материя, произведена от риболовни мрежи и пластмасови отпадъци, изхвърлени по бреговете. Брандът си е поставил за цел да използва само полиестер, произведен от 100% рециклирана пластмаса от 2024 г.

Е, нима вече не сте влюбени в terrex? Ето мястото, където ви очаква вашият модел: Footshop.

Източник на снимка: Footshop.bg