,,Мария е 31-ото бебе, което се роди с помощта на програмата на Столична община за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки'', написа в профила си във Фейсбук заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Текстът продължава така:

,,Малката красавица е с мерки 3,5 кг и 51 см и проплака днес в ръцете на д-р Стаменов от болница "Надежда". С нея момичетата в инвитро отбора на Столична община вече станаха 13, а момчетата са 18.

Бебе се роди с размерите на тримесечно

Програмата беше създадена през 2015 г. по предложение на кмета Йорданка Фандъкова съвместно с фондация „Майки за донорство“. Оттогава всяка година СО отпуска по 70 000 лв. от своя бюджет за нейното изпълнение.

Община Благоевград помага на семейства с новородени

След последните изменения в правилника на програмата през юни т.г., Столична община вече финансира до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки. Стойността на финансираните процедури и изследвания за всеки опит е до 3620 лв.''

Подробности за програмата и изискванията за включване в нея може да намерите тук: https://www.sofia.bg/en/programms-invitro