Изпитваме щастие да споделим с вас една трогателна история, защото знаем, че с нея ще дадем кураж и сила на всички други семейства, които минават по същия път. Пътят, който тръгва от надеждата и очакването, минава през тревогите и страховете, през болката, разочарованието и сълзите, за да може на финала да се срещне с едно греещо слънце. Днес това греещо слънце носи вълшебното име Светлозара. Желаем щастие на семейството, а на малката Светлозара - да расте здрава, смела, уверена, вярваща и с мечти, стигащи до безкрая! А сега, ето личната история на майката: 

"Дойде и моят ред да разкажа за нашата сбъдната мечта, за нашето най-голямо слънчице - Светлозара. 

Започнахме опити за детенце през 2017 година. За мое съжаление през 2018 година имах извънматочна бременост, приключила с отстраняване на едната  маточна тръба. През 2019 година последва още една извънматочна бременост от другата страна, лекарите направиха пластика и спасиха тръбата. Остана надеждата, тя да функционира правилно, въпреки че  никой не можеше да даде гаранция.

Мама за четвърти път - огромна мечта, рискова бременност и безмерно щастие

След доста лутане и притеснения, наша близка ни разказа за д-р Калчев, дори ми запази час при него през м.април 2020. Никога няма да забравя как той се отнесе с мен, колко беше мил и как ми обясни, че за него няма проблем аз да забременея естествено.

Започнахме с проверка на витамини и изследвания, имаше какво да се желае и след два месеца бях бременна. Не мога да опиша как се почувствах, дори не знам как му се доверих, че няма да стане както преди....За съжаление в 9 г.с. бремеността приключи по неясни причини, бяхме съсипани. Събрахме сили и продължихме напред. Оказа се, че имам няколко мутации, които при следваща бременост са предпоставка за терапия. Следваща бременост обаче не настъпваше месеци наред. Разбрахме се с д-р Калчев да направим една биопсия, за да се огледа и изследва средата. Тогава той ми каза ”не го мисли до два месеца и си бременна”. Казах си, много ясно как иначе... 

Следващия месец имах положителен тест и отново щастие ни се усмихна, уви, отново за малко... Оказа се биохимична бременост.

Мога с часове да разказвам колко трудно и мъчително е било всичко това за мен и моето семейство, но целта ми е друга. Искам тази история да вдъхне надежда, да покаже, че чудесата се случват на тези, които не се отказват от тях. Месец след биохимичната и грам невярваща, че мога да съм бременна, ми закъсняваше 8 дни. Бях бременна, мобилизирахме се веднага, започнах терапия, съгласувана с д-р Калчев и д-р Тончев. Бремеността проследих в медицинския център под грижите на целия колектив. За наша най-голяма радост прегърнахме детенцето си през месец Юни 2022.

След 18 години борба и 4 инвитро процедури - роди се мечтано бебе

Благодаря сърдечно на д-р Калчев и целият екип за отношението и грижите! 

И не на последно място Благодаря на д-р Кобаков, че проследи цялата бременност и допринесе за едно вълнуващо и незабравимо раждане!"

Източник и снимка: фейсбук Д-р Александър Калчев