За шеста поредна година Pampers дарява най-малките си пелени на отделенията, които се грижат за недоносените бебета у нас. Така всяко новородено ще има достъп до памперси, създадени за специфичните му нужди. Освен че е с размер за бебета с поднормено тегло, пелената Pampers Preemie Protection е с плътно прикрепване, меки и еластични ленти, и абсорбиращ слой, за да могат бебетата да останат сухи за по-дълго време и да имат спокоен сън.

В този ранен етап кожата на бебето е много нежна и докосването от родителите и медицинския персонал може да се окаже предизвикателство. Независимо дали детето е родено в термин или е недоносено, кожата е първата защитна бариера, която предпазва от инфекции, регулира температурата на тялото и предотвратява загубата на вода. При недоносените бебета кожата може да бъде до два пъти по-тънка от тази на другите бебета, което я прави много чувствителна към околния свят. 

Друга специфика при най-малките е, че те спят до 97% от денонощието. И ако всички знаем, че сънят е важен за щастливото и здравословно израстване на всяко дете, то той е от изключително значение за недоносените бебета, защото е в основата на тяхното физическо оцеляване и емоционално развитие. Въпреки това, обичайната среда в неонатологичните отделения може да повлияе негативно на съня - осветление, шум, честото местене, редовните медицински интервенции и честата смяна на пелени.

По тази причина Pampers създава пелените Pampers Preemie Protection, разработени заедно със специалисти от неонатологичните отделения, за да намаляват дискомфорта и да подпомагат правилното развитие и преодоляването на трудностите през този етап. Това са най-малките и най-леки пелени за бебета с изключително ниско тегло от 800 грама, които позволяват продължителен и спокоен сън, без допълнителен стрес.