Раждането - онзи специален момент, в който даряваш живот и едно малко, беззащитно и невинно бебе поема първите си глътки въздух. Емоция, която е трудно да бъде описана с думи и щастие, което е неизмеримо - любовта е голяма, безгранична, всеотдайна, истинска, дълбока.Вече си родител и в ежедневието ти предстоят промени. Дали обаче те ще бъдат само там? Раждането оставя своите отпечатъци - както в сърцето на мама, така и по нейното тяло. 9 месеца то е било дом, в който една малка точица се е развивала, за да се превърне в сладкия човек, който днес ви се усмихва и ви говори с очички. Съмнение няма - оттук насетне женското тяло ще бъде различно. Дали това ще бъде ясно забележимо или пък ще е едва доловимо, зависи, мили дами, от вас, вашата грижа и вашето отношение. 

 

Да, вече сте майка, но е важно да не забравяте, че преди всичко вие сте жена. А тази жена има нужди, които не бива да пренебрегвате. Вероятно в първите месеци след раждането - било то оперативно или не, ще страдате от намалено самочувствие. Защо? Защото ще ви бъде трудно да приемете новото си, различно тяло.

Поява на стрии, петна по кожата, косопад, безкрайни, резки промени в настроението, натрупване на излишни мазнини... А, ако сте родили чрез секцио - и един трудно заличим белег. Да, белегът след секцио често е причина мама да бъде тъжна и притеснена. Дали ще успея да го залича? Ще предизвиква ли сърбеж? Ще бъда ли способна да го заобичам? Въпросите в ума са много.Оперативното раждане е коремна операция, по време на която се прави коремен разрез на кожата (надлъжен или напречен), за да се стигне до матката. Друг срез се прави на матката, през него се изважда бебето. В по-чести случаи се предпочита нисък напречен разрез (на нивото на бикините), защото той осигурява по-добро зарастване, по-бързо възстановяване и по-малко постоперативна болка. Нерядко обаче може да се наложи и надлъжен коремен разрез.

Всяка подобна операция е свързана с наличието на рана върху засегната област. Известно време ще бъдете с шевове. При секциото те се свалят най-често от петия до седмия ден след операцията. Но за да зарасне напълно, на коремния разрез са му нужни време и грижи.

  • Пазете го чист. 
  • Избягвайте да го излагате на слънце.
  • Лишете се временно от горещите вани и душове.
  • Бъдете търпеливи с интимния си живот – дайте му кратка пауза.
  • Не вдигайте тежко. 
  • Физическата активност нека бъде постепенна.

 

Намерете и помощник в лицето на подходящ медицински продукт за рани и белези. Дами, на вашето внимание, представяме ви LECOXEN КРЕМ - иновация за по-добра ефективност в третирането на рани. 

Lecoxen съдържа силиконови еластомери, естествени антиоксиданти и специфични съставки за подпомагане на цикатризацията. Lecoxen помага да се ограничи свръхрастежа на колагена, образува бариерен ефект, който не позволява на влагата да напусне кожата. Той ефективно намалява размера на раната - резултат от секцио или друго. Кожата е деликатна област и винаги, когато е наранена, тя има една основна необходимост и това е отличният защитен слой. Той пази раната от микроорганизми, води до бързо заздравяване и белег с намалени, дори незначителни размери. Именно така, много скоро ще имате усмивка вместо отпечатък от преживяна операция.

Бъдете търпеливи и не забравяйте да се обичате. Не позволявайте притеснението от наличието на белег по тялото ви да бъде пречка да се радвате на новия член на семейството.
Усмихвайте се, изпитвайте щастие и спокойствие и помогнете на белега да заздравее с правилни грижи