Честито - бременна сте! Колко е хубаво, че мечтата ви е жива, расте в коремчето ви, а скоро ще започне да рита с малките си крачета и ще ви дава сигнали за своето присъствие. Вече сте отговорна не само за вашия, но и за живота на бебето, което се развива в тялото ви. И сега, по-важно от всеки друг път е да се грижите с внимание и нежност за себе си! Затова, дами, запретвайте ръкави, време е да разместите приоритетите и да поставите себе си на първо място. Работата може да почака, но бебето в корема – не. За да бъде то щастливо и здраво, то първо вие трябва да бъдете спокойна, отпочинала и свежа.

Бременността е коктейл от емоции и усещания, които несъмнено ще се отразят както на физическото ви, така и на психическото ви състояние. Ще има дискомфорт, ще се нуждаете от сън, ще се появява болка, ще се чувствате отпаднала, организмът ви ще загуби част от своите сили, поради липса на важни минерали и витамини.

А от какво ли друго се нуждае тялото ви? 

  • Спокойствие 

През бременността тревогите са много, но е важно бъдещата майка да ги овладее. Бебето усеща всичко. Вие избирате дали ще го направите част от щастието, хармонията и радостта или пък ще го принудите да съпреживява страхове ви, стреса, тъгата, притесненията… 

  •  Пълноценна почивка 

Работа, работа и пак работа. Стоп! Вече сте бременна. Не пренебрегвайте нуждите на тялото, почувствате ли умора, спрете, починете, а след това продължете. Свикнали сме да игнорираме себе си и своето здраве в името на това да свършим колкото се може повече задачи. Дами, това трябва да спре. Сега на първо място сте вие и бебето! 

  • Желязо

Желязото е изключително важно за растежа и развитието на плода, то се грижи също за мозъка и имунитета на бебето. Как прави това? Снабдявайки нашето тяло с неговото най-важно гориво – кислородът. Желязото е важно за производството на хемоглобин, именно той пренася кислорода в кръвта. През бременността се увеличава обема на кръвта и съответно – производството на хемоглобин. Ето защо възниква нужда от допълнителен прием на желязо. 

  • Фолиева киселина 

Фолиевата киселина е важна за благоприятното развитие на бременността. Тя е синтетична форма на витамин B9 и приемът ѝ намалява с до 70% риска от появата на вродени увреждания в плода.

  • Витамин B12 

Безценен витамин за мама и бебе. B12 играе ключова роля във формирането на червените кръвни клетки, клетъчния метаболизъм, функцията на нервната система и производството на ДНК. Той е ключов фактор за поддържане на периферната и централната нервна система. Ако неговото количество в организма на майката е ограничено, това ще доведе до неблагоприятен ефект както за нея, така и за бебето, може да настъпи нарушение на почти всички когнитивни функции.

Да помислим…

Ако за първите две можете да се погрижите и сами, то за останалите три е нужно да действате с приятел до себе си. Нашият съвет – доверете се на Ферум! Той е чудесен другар в мисия „Здрава Мама“, ще върне вашата жизненост, ще ви зареди със сила, ще намали нивата ви на умора и изтощение, ще засили имунната ви система. Благодарните ще бъдете двама - и малчо ще усети подкрепата, която пристига при него отвън навътре. 

Хранителната добавка е с приятен вкус на портокал, една опаковка съдържа 30 таблетки за смучене. А с приемa на всяка отделна таблетка си набавяте нужното количество Желязо, Фолиева киселина и Витамин B12. Предлагаме ви патентована формула, благодарение на която се свежда до минимум свободното освобождаване на Fe в хранителната матрица. 

Ферум ще ви помогне да минете с лекота през периода на бременността. Но какво следва след нея. Дали тревогите приключват или малчо е оставил своите отпечатъци по тялото на мама за цял живот? 

Не е тайна за никого, че все повече жени избират да родят секцио. Понякога индикации за това няма, но желанието на жената е категорично. Бебето се появява, а щастието за мама е голямо. Много скоро обаче на фокус е поставен белегът от раждането. От каква грижа се нуждае той и с помощта на кой продукт бихме могли да успокоим раната? 

Възстановяването ще отнеме време, болката ще се усеща дълго, няма да липсва и неприятният дискомфорт. Но всичко това може да бъде сведено до минимум с помощта на Lecoxen. Lecoxen® крем е първият продукт за локално приложение, който има ефективно действие срещу свободните радикали, подобрява общото състояние на раната и ускорява процесите на цикатризация. Той ще осигури на белега–символ на живота защитна бариера, а тя ще подпомогне бързото възстановяване на кожата. 

Грижа, грижа и пак грижа. Само така мама ще бъде здрава, а бебчо щастлив. Намирайте време за себе си и правете всичко, което е нужно, за да се чувствате добре и в отлична форма. Физическото и психическото ви състояние са ключови за хармонията в цялото ви семейство. Успех!