Между 300 и 1000 лв. струват летните занимални за децата в София. Отделно се плаща за храна и странични забавления като водене до музеи, кина и басейн. Работещите родители на малки деца, без баби в София, нямат друг избор освен да търсят алтернативи за занимания с малчуганите.

Лятната ваканция е време, в което много родители се чудят, особено в София, на кого да поверят децата си и как да им намерят забавни занимания, за да не стоят вкъщи. Алтернатива за децата през лятната ваканция са летните образователни занимални. При такива високи цени обаче - как родителите да си ги позволят? 

Важно за родителите, чиито деца посещават ясли

В повечето случаи подобни летни занимални комбинират образователна програма, спортни дейности, посещения на туристически обекти в столицата и излети сред природата. Цените са различни, в зависимост от услугите, които те предлагат. Месечните такси варират между 350 и 1000 лв.

Летните занимални са подходящи за деца, които трябва да наваксат учебен материал, който не са усвоили вследствие на онлайн обучението и същевременно да се забавляват.

Басейните в столицата са друг вариант за забавление на децата, които искат да се разхладят в горещите летни дни. 

Много родители предпочитат децата им да прекарват слънчевите летни дни до басейна.

Данъчни облекчения за талантливите деца в Пазарджик

През последните години нараства и интересът на децата към така наречените екшън спортове. Според Борис Атанасов - председател на Българската скейтборд федерация и управител на Скейт парк София, такива парковете са все по-привлекателно място за младежите, които карат скейтбордове, тротинетки, блейдове, ролери и байкове.

Съоръженията са добре поддържани и разполагат с различни рампи, които да гарантират забавлението на децата през лятната ваканция, а цените са поносими - 5 лева за половин ден, 7 за цял, а каската се дава за 3 лв.

Родителите са доволни, че има подобен парк, където сигурността на децата им да е гарантирана. Сред другите алтернативи за забавления на децата са излети на Витоша, открити курсове по рисуване за малки талантливи художници в парковете, кината и танцовите школи.

Източник: https://www.dnes.bg/