Как разбрах, че бебето идва…❤️ Дългоочакваният момент, появата на бебето – как да разберем, че е настъпил? Попитахме няколко дами, които вече са изпитали страстите на това приключение, и получихме наистина интересни отговори. Скоро очаквате и вашата рожба да се появи на бял свят? Тогава несъмнено тази информация ще задоволи част от любопитството ви!

❤️Людмила Михайлова, 27 год. Слушала съм разкази на приятелки по тази тема, освен това и акушерки любезно са ми обяснявали какво трябва да почувствам, кога да тръгна към болницата и пр. Е, естествено, при мен не се получи като по учебник и съвсем не разбрах, че раждането приближава. Аз нямах силни болки, които да ми подскажат, че бебчето трябва да се появи на бял свят. Изпитвах лек дискомфорт, но имаше време до термина ми и съвсем не предполагах, че твърдият корем, който очевидно се стяга и отпуска, е предпоставка за раждане. Бях със сестра ми, тя забеляза, че нещо се случва и ме накара да идем до болницата. Там се оказа, че вече имам сериозно разкритие, а дори не ми бяха изтекли водите. Уплаших се, защото си помислих, че ме е сполетяло така нареченото по форумите „сухо раждане” и много ще ме боли, но не беше така. Много бързо се оказах на втория етап от раждането, т.е на магарето. Не исках никакви упойки, за мен естествената поява на дете, без намесата на болкоуспокояващи, е най-добрият избор. Наистина родих бързо, отървах се само с два шева, при това външни. Страхувах се, че трудно ще се възстановя, но още на другата сутрин бях нов човек.

❤️Клара Евтимова, 33 год. Цялата нощ прекарах в тоалетната, сякаш бях взела слабително. Паралелно с това ме измъчваха силни болки в кръста, а накрая си помислих, че съм се изпуснала – бях мокра. След секунда се усетих, че всъщност са ми изтекли водите. Най-веселата част е, че съпругът ми беше на работа, а аз, за да не тревожа никого, си поръчах такси и звъннах на доктора, за да ме очаква. Това беше първо раждане за мен, продължи 12 часа. Все пак мъжът ми се обади да попита как съм и като разбра, че не съм у дома, веднага дойде в болницата.

❤️Дима Савова, 29 год. В деня преди дъщеря ми да се роди, се чувствах много лабилна психически, коремът ми падна ниско долу, дори почувствах предменструални болки.

❤️Олга Алексиева, 36 год. Опитах да бъда спокойна, макар че бяха минали три дни от датата на термина ми. Бях си приготвила багажа за болницата седмица по-рано и единственото, което правех, беше да чакам и да се радвам на движенията на бебето в корема ми. Сутринта се събудих по-рано от обикновено, с леки болки в корема, и почувствах, че мигът наближава. Взех си душ и излязох. Така и не разбрах кога са ми изтекли водите – в болницата два пъти пукаха околоплодния мехур и нищо не изтече. При първа бременност всичко се развива по-бавно, има време да реагираш, но при второ раждане не е съвсем така.

❤️Краси Делчева, 24 год. Винаги съм искала да родя по естествен път, не се страхувах от „ужасните” болки, за които ми разказваха някои жени. До осмия месец всичко беше наред, но се оказа, че повишеното кръвно налягане, което доста подценявах, всъщност е сериозен проблем. За съжаление, наложи се секцио по спешност. Детенцето ми се роди здраво, а днес вече дори не си спомням за страховете, които изпитах тогава. Изводът е, че всяко раждане е строго индивидуално, не бива да го сравняваме с другите.

❤️Даниела Чавева, 30 год. Аз родих детето си в Лондон, Великобритания. Цели две седмици преди термина имах хаотични контракции, всеки път бях на косъм да тръгна към болницата, но винаги се оказваше фалшива тревога. Ето, че дойде мигът, в който контракциите станаха на десет минути, коремът ми се стегна, усещах, че ми се ходи до тоалетната, заболя ме долу ниско. Видях, че от мен потича бяла течност, някак лепкава, и се уплаших. Нямах време да реагирам, но въпреки всичко си направих клизма и тогава потеглихме към болницата. Раждането продължи повече от 14 часа и когато си помислих, че не мога да издържа нито секунда повече, се появи най-голямо щастие в нашия дом!

❤️Димитринка Михайловска, 24 год. Нямах никакви симптоми, ден след термина отидох на преглед и лекарите установиха, че имам три пръста разкритие. Сега, връщайки лентата назад, си спомням, че главата не спираше да ме боли и постоянно бях жадна, но кой да предположи, че това е знак?!

❤️Златомира Драганова, 34 год. Един ден преди да родя, тапата ми се отлепи, нямах никакви болки, но веднага тръгнах към болницата, а 12 часа по-късно ми изтекоха водите. Киселините ми изчезнаха малко преди всичко това да се случи, а те ме съпровождаха от началото на бременността. Учудва ме и фактът, че бебето до последно риташе.

hqdefault

❤️Донка Канева, 22 год. При мен наистина беше забавно, защото две седмици преди термина имах болки, които приличаха на контракции. Няколко пъти разкарвах съпруга ми до болницата и всеки път се оказваше, че имам лека бъбречна криза. Когато започнаха истинските контракции, той не ми повярва и доста време спорихме дали да ходим отново до болницата, или да изчакаме още. Все пак ме заведе на консултация – оказа се, че имам разкритие почти 10 см.

❤️Таня Трифонова, 34 год. Сънувах, че раждам и се събудих от болки или по-скоро от позив към тоалетната – диария. Предварителни контракции нямах, а същинските започнаха директно на интервали през 3, 5 и 7 минути.

В болницата се оказа, че разкритието ми е 1,5 см, а час по-късно стана 4,5 см. Едва тогава осъзнах, че раждането е започнало!