Вие сте бременна - поздравления! От здравословното хранене през вашата бременнност зависи не само развитието на бебето, но и вашето здраве. Не бива да се гладува, но не бива и да се преяжда. И едното, и другото може да навреди както на вас, така и на бебето. Що се отнася до промените във вкуса, храната не трябва да се състои само от онова, което най-вече вие се услажда - кисели и сладки храни. Такива продукти могат да се консумират, но те трябва да бъдат в ограничено количество. В дневното ви меню трябва да се включат млечни продукти, месо и яйца. За обогатяване на организма с витамини консумирайте много плодове и зеленчуци, като приготвяте прясно изцедени плодови сокове или смути.

Кое е здравословно и полезно за мен и моето бебе?

Няма точна формула какво трябва да ядете по време на бременността, но вие като бъдещата майка осъзнавате, че онова, което ядете, има голямо значение както за вас, така и за бебето. Основните правила, които може да спазвате по време на вашата бременност са да консумирате храни богати на:

  • Фолиева киселина - тя помага за предотвратяване на дефекти на невралната тръба на развиващото се бебе - аномалии на мозъка и гръбначния стълб. Нуждаете се от около 400 μg фолиева киселина дневно. Някои храни в които се съдържа са: леща, спанак, боб, грах и други.
  • Витамин D - той е важен за нормалното образуване на костите и зъбите на бебето. Този витамин играе роля за намаляване на симптомите на тревожни състояния, както и за укрепване на вашата имунна система. Организмът сам си го произвежда с помощта на слънчевите лъчи, но допълнително ще си го набавите чрез хранителна добавка и някои храни. Дневно вие се нуждаете се от около 10 μg витамин D.

  • Витамини от група В - те са необходими за изграждането на организма на вашето бебе и по-специално за нервната му система, умствените способности, кожата и очите. Източници на витамини от група В са зеленчуците, броколи, картофи, плодовете, зърнените храни, ориз, соя, фасул, грах, хляб от пшенично брашно, яйца, кисело мляко и други.
  • Йод - йодът допринася за нормалната функция на щитовидната жлеза. Йодът е важен за изграждането на мозъка, нервната система, скелета и метаболизма на вашето развиващо се бебе. Недостигът на йод може да доведе до кретенизъм. Необходимият дневен прием на йод е 150 μg и е важен за производството на достатъчно количество щитовидни хормони.
  • ДХА (Докозахексаенова киселина) - тя допринся за нормалното развитие на мозъка и очите на вашето бебе. ДХА е високо концентрирана във фосфолипидната мембрана на очната ретина и в мозъка и затова тя спомага за предаването на сигнали през нервните клетки. Чрез направени проучвания е доказано, че децата на майки, приемали ДХА по време на бременността и кърменето са по-интелигентни, имат по-развита моторна координация, по-добри комуникационни умения и социално развитие. ДХА се съдържа в рибата и морските деликатеси и е трудно да се набави по друг начин. За да си набавите достатъчно количество и да улесните приемането ДХА от вас и вашето развиващо се бебе ПреМама Дуо е вашият пръв помощник.

ПреМама Дуо е хранителна добавка, която съдържа 30 таблетки и 30 капсули. Продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, така че да е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, за бременни жени и за кърмещи майки. Всяка таблетка съдържа 11 витамина и 10 минерала, а всяка капсула съдържа ДХА (докозахексаенова киселина). Приемат се по една таблетка и една капсула дневно след хранене за периода на цялата бременност и кърменето.

Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>

Как да се храня правилно през беменността?

  • Хранете се три пъти на ден.
  • Между основните хранения пийте вода и плодови сокове. За да подсигурите приема на достатъчно витамини, минерали и ДХА дневно, може да приемате една таблетка и една капсула ПреМама Дуо след хранене за периода на цялата бременност. Така бебето ще си набавя нужните вещества от вас, които вие трябва да си възстановите, за да бъдете здрава по време на бременността и да се подготвите за раждането.
  • Принципите за здравословно хранене са да консумирате храни богати на витамини,  минерали и други вещества. Все пак има някои хранителни вещества, които са необходимо условие за нормално протичаща бременност и тогава на помощ идва ПреМама Дуо.

>> Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от

Аптеки Remedium

Онлайн аптека АФИА

Аптеки Гален

Аптека Витания

Аптеки Прополис

Аптека Фрамар

Аптеки SOpharmacy