"Имаме БЕБЕ! Добре дошъл, Георги!
Честита рожба на нашето семейство Драгомира и Момчил! 
Благодарим на вълшебната жена, която дари яйцеклетки ❤️ и на всички дарители на “Майки за донорството”. 


Благодарим на д-р Стела Чапанова, д-р Даниел Георгиев, д-р Едвард Михайлович и екипа на МБАЛ "Надежда". 

Да ни е честит Георги! ❤️" 

Това написаха във Фейсбук от екипа на Донорството е живот / Майки за донорството. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Щастливи сме да споделим радостта от появата на чаканата рожба. Мама и тати се борят дълго, за да имат днес малкото чудо. Ето и какъв стръмен път изминават. 

„Здравейте, казвам се Драгомира и през последните 25 години бленувам и се боря да стана Майка. Не бих искала да измествам фокуса на историята си от „мечтаното от мен бебе „, но всичко, което ми се е случило през годините също е част от мен. Бях щастливо омъжена 10 години, съпругът ми беше много добър човек, обичахме се много. Винаги сме искали да си имаме дете, но за съжаление той беше на 80% стерилен. Въпреки това не спирахме да опитваме, като освен по естествен път, сме правили и две инвитро процедури (и двете завършиха с мисед аборт преди края на 3ти месец). Обичах мъжа си много и въпреки неуспехите да имаме дете винаги съм се борила, заедно с него. Малко след второто инвитро съпругът ми почина внезапно на 37 годишна възраст. Това ме съсипа, отне ми месеци/години да се съвзема и пак да си стъпя на краката. Няколко години по-късно срещнах настоящият си партньор Момчил. Той ме върна обратно към живота, върна ми любовта, надеждата и мечтите.

С него сме заедно от 5 години и също като мен няма деца. Още след първата година от връзката ни, започнахме с опитите за бебе, но все не се получава. Междувременно загубих и родителите си през кратък интервал от време. Оттогава имам само Момчил и едно огромно, нестихващо желание да стана Майка. Преди време с Момчил /отново на кредит/ направихме инвитро с донорска яйцеклетка, но въпреки усилията дори не забременях. А за миг… докато чаках резултата, бях толкова щастлива, чувствах се на крачка от мечтата си, на крачка от това да прегърна детето си.

Сега съм на прага на отчаянието. Нямаме възможности за опит. Имам само непреодолимото желание да чуя и аз думата „мамо“ и разбира се Момчил, който е готов на всичко, за да сме заедно и да имаме дете.

Чудото Алекс - роден след години борба

Благодаря ви, че отделихте време, за да се запознаете с историята ни и днес от нова клиника, ви моля от сърце за този вероятно последен за мен шанс – да имам детенце.
С уважение: Драгомира и Момчил“

Едно писмо, една неугасваща надежда, силна вяра, подадена ръка и днес се ражда бебе. 

Бебе Матей - роден след 5-годишна борба за дете

Честит да си Георги - чакан, бленуван, сънуван, най-сетне си тук. Добре дошъл. Бъди здрав, нека Господ те пази. 

Източник и снимки: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството