Преди точно 8 години поставиха онкологична диагноза на моя, тогава приятел, вече съпруг. В деня на химиотерапията замразихме материал. Не беше добър, но с това разполагахме. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

С Божията помощ точно преди три години вече беше официално в ремисия. През всичките години ни крепеше мисълта как ще имаме наше детенце и как всичко ще е зад гърба ни.

През 2018 започнахме да обикаляме за помощ и през 2019 г., се записахме в Дни на донорството, които подаряват прегледи при репродуктивни лекари. 

Нашето късметче беше д-р Чапанова. Тръгнахме по дългия път на инвитрото, но разполагахме точно с 4-ри сламки мъжки материал. Няма да ви отегчавам какво преживяхме, но ще ви кажа, че след четвърти опит най-после имахме здрав и годен ембрион.  

Четвърти последен опит. Вече нямахме нищо друго. Започна дълга подготовка. Бавно. Ковид. Болести. 
И отново, и отново. Докато... Точно преди 15 дни минах и първа фетална морфология със здраво бебче

Актрисата Жаклин Дочева е в очакване на рожба

През цялото това време пиех добавките, създадени от д-р Стаменов, за да поддържам в мен огъня. Отчавайхме се, бяхме на ръба след всяка сламка със сперматозоиди.

Надеждата ни крепеше. Нямахме друго. Днес смело мога да кажа, че успяхме точно, защото вярвахме.

Аз, Симона на 36 години и той Стилян, на 40. Реших да разкажа, докато четях друга история и да пожелая успех на всички, които тази година са се записали за преглед. 

Благодарим на фондация Майки за донорството за възможността, както и на целия екип на болница Надежда и д-р Чапанова за ръката, която не ни пусна.

Източник: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството