В рамките на няколко месеца Николая е второто бебенце, родено в 25-та незавършена гестационна седмица с екстремно ниско тегло, което е изписано от неонатологичното ни отделение.

На каква възраст детето трябва да получи първия си телефон?

Николая се появи на бял свят след 3 загубени бременности в ранен етап поради слабост на маточната шийка. Четвъртата бременност на Наталия я среща с д-р Магдален Матев, който направи необходимото бременността да бъде задържана. Два пъти се наложи да бъде приемана в болница „Селена“ и екипът от Патологична бременност положи денонощни грижи за нея. Въпреки това на един от контролните прегледи се оказа, че околоплодните води са силно намалели и ситуацията наложи спешно родоразрешение. Така Николая се роди на 14 юни – рожденият ден на нейната майка.

Всяка година в България се раждат по две 'пеперудени деца'

В последния октомврийски слънчев ден изпратихме малката Николая у дома. Родена с тегло едва 640 грама тя остана 139 дни в интензивния неонатологичен сектор на болница „Селена“. Волята за живот и денонощните грижи на екипа от специалисти, които преодоляха множество усложнения и критични моменти, направиха невъзможното-възможно, Николая вече е 2090 грама.

Лекари спасиха живота на 4-годишно дете, нахапано по главата от куче

Таткото Любомир не успя да скрие силните си емоции, а сълзите на Наталия бяха от радост и благодарност. С пожелание за слънчев живот д-р Мария Нещерова и екипът на неонатологичния интензивен сектор изпратиха цялото семейство.