Обожавам този хляб не само защото е неповторимо вкусен, а и защото се приготвя за около 45 минути. Вкъщи винаги го използваме, когато за обяд или вечеря имаме супа, но това босилеково изкушение е и чудесно допълнение към някоя пролетна разядка, а защо не и покрито с бабината вкусна домашна лютеница.
Необходими продукти:
100 г безглутеново брашно
30 г бадемово брашно
30 г оризово брашно
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
малко вода
30 г маслини
пресен босилек
20 г сушени домати
1 средно голяма чушка
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- В купа смесваме брашната и прибавяме нарязаните маслини, чушка, домати и пресен босилек.
- Разбиваме яйцето, млякото и зехтина и ги прибавяме към сместа от брашна. Ако сместа е твърде гъста, добавете и малко вода. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
- Изсипете в подходяща формичка и печете около 25–30 минути.