Обожавам този хляб не само защото е неповторимо вкусен, а и защото се приготвя за около 45 минути. Вкъщи винаги го използваме, когато за обяд или вечеря имаме супа, но това босилеково изкушение е и чудесно допълнение към някоя пролетна разядка, а защо не и покрито с бабината вкусна домашна лютеница.

Необходими продукти:

100 г безглутеново брашно

30 г бадемово брашно

30 г оризово брашно

1 яйце

1 с.л. кисело мляко

малко вода

30 г маслини

пресен босилек

20 г сушени домати

1 средно голяма чушка

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме брашната и прибавяме нарязаните маслини, чушка, домати и пресен босилек.
  2. Разбиваме яйцето, млякото и зехтина и ги прибавяме към сместа от брашна. Ако сместа е твърде гъста, добавете и малко вода. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  3. Изсипете в подходяща формичка и печете около 25–30 минути.

hlqb2