Едва ли има човек, който да не обича бисквитена торта, особено, ако към нея прибавим маскарпоне и течен шоколад! Сладкото изкушение на Ани Шакарян ще се превърне в любимата за вас бисквитена торта!

Необходими продукти за крема

  •     1 кутия сирене маскарпоне (500 г)
  •     200 г заквасена сметана
  •     1 ванилия
  •     2 с.л. пудра захар
  •     2 белтъка

Необходими продукти за основата и украсата

  •     1 и 1/2 пакета правоъгълни бисквити (по-тънки)
  •     2 капачки ром
  •     100 мл прясно мляко за напояване
  •     5–6 смлени бисквити за украса
  •     225 г течен шоколад

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер сиренето маскарпоне в купа заедно със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги добавете в крема, като продължите да бъркате с шпатула. Топнете и отцедете всяка бисквита в млякото, подредете я на дъното на малка правоъгълна тавичка. Моята е с размери 20x30 см. Покапете с малко ром. Намажете с 1/3 от крема. Стопете на водна баня шоколада и покапете тук-там върху крема. Повторете ред бисквити, напоени в малко мляко, и капки ром, отново намажете с крем и покапете с шоколад. Завършете с нов ред бисквити и крем, поръсете с фино смлени бисквитени трохи. Покапете шоколад върху тортата. Охладете за 2–3 часа и разрежете.

 

Текст: Ани Шакарян