Едва ли има човек, който да не обича бисквитена торта, особено, ако към нея прибавим маскарпоне и течен шоколад! Сладкото изкушение на Ани Шакарян ще се превърне в любимата за вас бисквитена торта!
Необходими продукти за крема
- 1 кутия сирене маскарпоне (500 г)
- 200 г заквасена сметана
- 1 ванилия
- 2 с.л. пудра захар
- 2 белтъка
Необходими продукти за основата и украсата
- 1 и 1/2 пакета правоъгълни бисквити (по-тънки)
- 2 капачки ром
- 100 мл прясно мляко за напояване
- 5–6 смлени бисквити за украса
- 225 г течен шоколад
Начин на приготвяне
Разбийте с миксер сиренето маскарпоне в купа заедно със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги добавете в крема, като продължите да бъркате с шпатула. Топнете и отцедете всяка бисквита в млякото, подредете я на дъното на малка правоъгълна тавичка. Моята е с размери 20x30 см. Покапете с малко ром. Намажете с 1/3 от крема. Стопете на водна баня шоколада и покапете тук-там върху крема. Повторете ред бисквити, напоени в малко мляко, и капки ром, отново намажете с крем и покапете с шоколад. Завършете с нов ред бисквити и крем, поръсете с фино смлени бисквитени трохи. Покапете шоколад върху тортата. Охладете за 2–3 часа и разрежете.
Текст: Ани Шакарян