Когато става дума за нещо сладко, кокосовите бисквити винаги са добра идея. Кокосът е здравословен източник на мазнини, осигуряващ на тялото множество полезни вещества. Богат е на витамини А, C, B, B1, а откъм минерално съдържание е богат на желязо, цинк, калций, фосфор и др. Бисквитите са изключително меки и ароматни и буквално се топят в устата, а за още по-наситен вкус ги залях с разтопен черен шоколад.

Необходими продукти:

150 мл кокосово мляко

1 яйце

60 г кокосова захар

1 с.л. кокосово масло

170 г кокосови стърготини

70 г бадемово брашно

50 г кокосово брашно

40 г черен шоколад

1 ч.л. сода бикарбонат

щипка хималайска сол

ванилия

Начин на приготвяне:

  1. С миксер разбийте яйцето, кокосовото мляко и кокосовата захар. Разтопете кокосовото масло и го добавете към сместа.
  2. Добавете бадемовото и кокосовото брашно, содата бикарбонат, ванилията, хималайскатасол и разбийте добре с миксер.
  3. След това прибавете кокосовите стърготини и разбъркайтедобре с лъжица, докато получите лепкаво тесто.
  4. С ръце оформете топчета, сложете ги в тава за печене и натиснете с длан всяко, за да стане плоско. Печете на преадварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
  5. След като станат готови, ги оставете да се охладят и ги залейте с разтопен черен шоколад.