Когато става дума за нещо сладко, кокосовите бисквити винаги са добра идея. Кокосът е здравословен източник на мазнини, осигуряващ на тялото множество полезни вещества. Богат е на витамини А, C, B, B1, а откъм минерално съдържание е богат на желязо, цинк, калций, фосфор и др. Бисквитите са изключително меки и ароматни и буквално се топят в устата, а за още по-наситен вкус ги залях с разтопен черен шоколад.
Необходими продукти:
150 мл кокосово мляко
1 яйце
60 г кокосова захар
1 с.л. кокосово масло
170 г кокосови стърготини
70 г бадемово брашно
50 г кокосово брашно
40 г черен шоколад
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка хималайска сол
ванилия
Начин на приготвяне:
- С миксер разбийте яйцето, кокосовото мляко и кокосовата захар. Разтопете кокосовото масло и го добавете към сместа.
- Добавете бадемовото и кокосовото брашно, содата бикарбонат, ванилията, хималайскатасол и разбийте добре с миксер.
- След това прибавете кокосовите стърготини и разбъркайтедобре с лъжица, докато получите лепкаво тесто.
- С ръце оформете топчета, сложете ги в тава за печене и натиснете с длан всяко, за да стане плоско. Печете на преадварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
- След като станат готови, ги оставете да се охладят и ги залейте с разтопен черен шоколад.