Никога нямаме време, но винаги ни се иска да успеем да приготвим вкусен десерт, който обаче да отговаря на качествата "бъзро, лесно, апетитно", нали? Е, имам добра новина за вас, представям ви неустоима торта с цедено кисело мляко и бисквити..Лека, свежа, без никаква захар, когато е охладена, има вкус на сладолед и не на последно място – не се пече.
Необходими продукти за основата
- 1 и 1/2 пакета бисквити
- 125 г меко масло
- 100 г орехи
Необходими продукти за крема
- 400 г цедено кисело мляко
- 200 мл подсладено кондензирано мляко Dutch Lady
- 100 мл заквасена сметана
- кората от 1 лимон
- 1 ванилия
- пресни ягоди за украса
Начин на приготвяне
Смелете в блендер бисквитите, мекото масло и орехите до фини трохи. Разпределете ги на дъното на форма със свалящ се ринг. В купа излейте цеденото кисело мляко, добавете 1/2 консерва кондензирано мляко Dutch lady, заквасената сметана, кората от 1 лимон и 1 ванилия. Разбъркайте. Не е необходима никаква захар. Излейте върху бисквитената основа, заравнете и охладете за една нощ в хладилник или поне за няколко часа. На другата сутрин отстранете ринга, като прекарате нож по ръба и декорирайте с ягоди или микс от плодове по избор. Поднесете добре охладена.
текст: Ани Шакарян