Като дете обожавах следобедите, в които майка ми поднасяше плодов пудинг на трапезата. В последните седмици идеята да приготвя здравословен такъв, все по-често се въртеше в главата ми. Исках да разчупя познатите рецепти и вкусове и да създам нещо наистина запомнящо се. Затова и реших да използвам пешън фрут(маракуя) в комбинация с лимон. Получи се изключително свеж десерт, перфектен за разгара на пролетта.
Необходими продукти:
9 месеца препоръчва
DIFFERENT BIOTIC
1 яйце
сок от 4 броя пешън фрут
1 с.л. мед
сок от половин лимон
50 г кокосови стърготини
20 г бадемово брашно
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцето заедно с меда. Добавете сока от пешън фрут. Аз ги издълбах с лъжица и след това отделих пулпата с помощта на цедка. Може и да блендирате заедно със семената, но вкусът ще стане доста горчив, тъй че моят съвет е да използвате само сока.
- Добавете и сока от половин лимон и бакпулвер. Разбъркайте добре с миксер. Добавете кокосовите стърготини и бадемовото брашно, разбъркайте отново до получаване на хомогенна смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15–20 мин.