Необходимо ви е само малко усилие и въображение, за да го приготвите и поднесете с много любов за романтичната вечеря на свещи с вашата половинка. Нежен и елегантен, чийзкейкът със сьомга ще изрази вашите чувства и ще подсили емоциите ви!
Необходими продукти
- 200 г солени крекери
- 100 г стопено масло
- 2 стръка прясна мащерка
- 300 г крема сирене
- 200 г прясна сьомга
- 200 г пушена сьомга
- връзка пресен лук (или див лук)
- връзка копър
- шепа каперси
- кората от 1 лайм
- сокът от половин лайм
- черен пипер
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
9 месеца препоръчва
PADSTOP - Решение срещу главови въшки и гниди
Сложете в блендер крекерите и стопеното масло, поръсете с листенца мащерка и пасирайте, докато получите маслени трохи. Изсипете ги на дъното на форма за торта или в ринг, поставен върху поднос, и заравнете с ръце. Притиснете, без да натъпквате прекалено силно. Приберете в хладилника да стегне леко, докато приготвите плънката. Поръсете прясното филе от сьомга с черен пипер и сол, увийте го във фолио или пергамент и го изпечете за 20 минути на загрята на 200 градуса фурна. Охладете го и го накъсайте на малки парченца в купа. Нарежете на малки парченца и пушената сьомга и добавете и нея. Сложете крема сиренето в купата и добавете ситно нарязаните пресен лук, каперси и копър. Настържете кората от лайм и изцедете сока от половин лайм. Подправете с черен пипер и налейте струя зехтин. Разбъркайте всичко много добре и разпределете сместа върху основата на чийзкейка. Заравнете и украсете по желание с розички от пушена сьомга, ситно нарязан копър и кора от лайм. Охладете го за няколко часа преди консумация.
Текст: Ани Шакарян