Тартарът с два вида сьомга ще бъде звездата на вашата трапеза.

Можете да го поднесете по няколко начина – върху канапе от авокадо, в яйчени лодки или върху брускета, намазана с крема сирене и тартар. Наздраве!

 

Необходими продукти

  • 250 г прясно сурово филе от сьомга
  • 150 г пушена сьомга
  • 2 с.л. каперси
  • 2 с.л. вода от каперсите
  • 2 с.л. зехтин
  • връзка магданоз
  • кората от 1 лайм
  • сокът от половин лайм
  • 1/4 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • черен пипер
  • 2 броя авокадо
  • 2 с.л. сок от лайм
  • черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • сол

 

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете рибното филе. Важно е да бъде много прясно. Почистете кожата и го нарежете на много ситни парченца. По същия начин нарежете на ситно и пушената сьомга. Сложете ги в купа. Добавете нарязани на ситно каперси, магданоз, кората от един лайм, зехтина, 2 с.л. вода от каперсите, сока от половин лайм, черния пипер и отделно разбърканата заквасена сметана с горчицата. Разбъркайте всичко добре.

Сложете в блендер съставките за канапето от авокадо и пасирайте. Не е необходимо да е фино смляно. Вземете ринг и разпределете авокадо сместа на дъното. Заравнете. Върху нея сложете тартара от сьомга и заравнете. Охладете за няколко часа и внимателно повдигнете ринга. Декорирайте по желание.

 

Tекст: Ани Шакарян