Тартарът с два вида сьомга ще бъде звездата на вашата трапеза.
Можете да го поднесете по няколко начина – върху канапе от авокадо, в яйчени лодки или върху брускета, намазана с крема сирене и тартар. Наздраве!
Необходими продукти
- 250 г прясно сурово филе от сьомга
- 150 г пушена сьомга
- 2 с.л. каперси
- 2 с.л. вода от каперсите
- 2 с.л. зехтин
- връзка магданоз
- кората от 1 лайм
- сокът от половин лайм
- 1/4 ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.л. дижонска горчица
- черен пипер
- 2 броя авокадо
- 2 с.л. сок от лайм
- черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- сол
9 месеца препоръчва
DIFFERENT BIOTIC
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете рибното филе. Важно е да бъде много прясно. Почистете кожата и го нарежете на много ситни парченца. По същия начин нарежете на ситно и пушената сьомга. Сложете ги в купа. Добавете нарязани на ситно каперси, магданоз, кората от един лайм, зехтина, 2 с.л. вода от каперсите, сока от половин лайм, черния пипер и отделно разбърканата заквасена сметана с горчицата. Разбъркайте всичко добре.
Сложете в блендер съставките за канапето от авокадо и пасирайте. Не е необходимо да е фино смляно. Вземете ринг и разпределете авокадо сместа на дъното. Заравнете. Върху нея сложете тартара от сьомга и заравнете. Охладете за няколко часа и внимателно повдигнете ринга. Декорирайте по желание.
Tекст: Ани Шакарян