Директорка на детска градина заплаши родители с проверки по домовете, ако те решат децата им да посещават детското заведение през лятото. 

Съобщение, което е разлепено на всяка врата на детската градина "Юрий Гагарин" в Годеч, шашна родителите. Бележката бе разпространена и в социалната мрежа Фейсбук, където пък предизвика бум от реакции. 

Съмнение за тормоз над 2-годишно дете в столична детска градина

Абсурдната бележка е подписана лично от директора на детското заведение - Зорка Александрова. Ето какво се посочва в нея - публикуваме текста без редакторска намеса:

"УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

С НАЙ-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ ВАС И ДЕЦАТА, ВИ УВЕДОМЯВАМ, ЧЕ ОТ 03.07.2023 ГОД. СЕ ОФОРМЯ ЕДНА ДЕЖУРНА ГРУПА ЗА НАИСТИНА КРАЙНО НУЖДАЕЩИ СЕ ДЕЦА, С КАПАЦИТЕТ- 20-МЕСТА. ТОВА ЧЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНА Е БЕЗПЛАТНА, ОЗНАЧАВА РЕД И РАЗУМ,КЪМ УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪМ УЧИТЕЛИТЕ и ПЕРСОНАЛА B ДГ”ЮРИЙ ГАГАРИН”.

Родители сигнализират за системен тормоз над дечица в детска градина

ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, КОИТО CA B ОТПУСКА, ИМАТ БАБИ, ДЯДОВЦИ,БРАТЧЕТА И СЕСТРИЧКИ, ОТПУСК ПО МАЙЧИНСТВО, РАБОТЯТ ОНЛАЙН И ДР., УМОЛЯВАМ ДА СИ ОСТАНАТ ВКЪЩИ.

ЩЕ БЪДЕ ИЗВЪРШВАНА ПРОВЕРКА!".

Богомил Богомилов, който публикува бележката на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, изрази възмущението си от решението на директорката.

Благодарствено писмо от родители похвали учителите в детска градина

"Няма ясно разписани критерии, определящи кой родител е крайно нуждаещ се! Директорът сам преценява кое дете да вземе, а това си е злоупотреба със служебно положение. Отново ще има "наши и ваши". Няма наредба или заповед на МОН или РУО, която да указва, че лятото градината трябва да работи с намален капацитет. Детската градина е целогодишна и г-жа Александрова си взема заплатата целогодишно. Лятната "ваканция" на градината си е измислица лично на директорката. Никой външен НЕ я кара да го прави!", написа Богомил.

Богомилов е съгласен, че персоналът в детското заведение има право на отпуска, но също така е категоричен, че е редно отпуските да бъдат организирани чрез редуване на отсъстващите, така че да не се блокира работата на заведението.

Предлагат по-високи заплати за учителите в детските градини и ясли

"Интересно ми е какво биха казали от институциите относно тази подигравка с родителите...., подигравка със същите тези родители, които се трудят, плащат данъци и издържат детската градина", написа още Богомил. Той припомни, че бюджетът на заведението е с общински средства.

По неофициална информация вече има подаден сигнал до РУО-София, в който е приложено съобщението на директорката на "Юрий Гагарин" в Годеч.

Източник: https://www.standartnews.com/