Вълшебството се случи, чакането свърши и ето – моментът, в който прегръщате детето си, оживява пред вашите очите. Чувството не може да се опише с думи, преживяването е силно емоционално, а щастието, което изпитвате, не може да се сравни с нищо изживяно досега.

Силна сте, в ръцете си държите богатство, което ви вдъхновява, буди желанието ви за живот и ви кара всеки ден да се чувствате благословена.  Защото децата ни са именно това – благословия, която Бог ни изпраща, за да направи живота ни смислен, а дните ни цветни.

По време на деветте месеца вероятно често сте рисували с въображението си картина във вашето съзнание, която да пресъздаде  миговете на близост с мъничето ви, но повярвайте, когато наистина изживеете тази близост, всички предварителни представи ще бъдат заличени от силата на чувството, което ще изпитате. Защото допирът с бебешката кожата несъмнено ще се окаже по-нежен, отколкото сте си мислели, невинните детски очи ще ви погледнат с по-силна и чиста любов от тази, която сте смятали, че се крие там, а усмивката на вашето дете ще ви накара да осъзнаете, че животът може да бъде по-хубав от този, който сте виждали в най-смелите си мечти.

Новородените се повяват на този свят без да знаят колко много променят живота на мама и тати. Но вие, изживявайки емоцията от родителството, ще разберете, че да създадеш нов живот означава да придадеш смисъл на своя собствен. Мечтаеш, копнееш и твориш, за да продължиш в името на свята идея.

В началото е възможно да изпитате страх. „Ще се справя ли с предизвикателствата?“ или „Ще успея ли да дам най-доброто на своето дете?“, а може би се питате – „Ще бъда ли добър родител?“… Притесненията не са изключени, особено през първите дни с новороденото. Но помнете, че единственото от което децата ви се нуждаят, за да се чувстват добре, е вашето присъствие. То им дава обич и закрила, сигурност и спокойствие. Бъдете щастливи, за да бъде щастливо и вашето мъниче. Обичайте с пълни сили, дарявайте нежността си всеки ден и бъдете постоянно до своята рожба. Това е, което има значение.

Дните ще минават, децата ви ще растат, бебето от спокойно и кротко постепенно ще се превърне в енергичен и подвижен малък човек, който с интерес и детско любопитство ще опознава тайните на големия свят. Единственото, което вие трябва да направите, е да не пускате детската ръчичка по пътя на приключението, наречено Живот.

Текст: Християна Гълъбова