Какво се случва с бременността ми, колко голямо е бебето, как трябва да се храня? Как да организирам времето си за новороденото? Подобни въпроси са в главата на всяка бъдеща майка. И тъй като не можете да разговаряте непрекъснато с вашия акушер-гинеколог, запознайте се с някои от най-полезните приложения на вашия смартфон или таблет…

Приложения през бременността

Pregnancy + Health & Parenting
Приложението цели да ви помогне да прекарате по-сигурна бременност, като съблюдавате всички препоръки за здравословен живот за вас и за вашето бебе. Освен че ви позволява да се забавлявате, много от функциите му са дори необходими. Имате дневна информация за бременността, снимки, илюстриращи развитието на плода през целия период, идеи за здравословни упражнения, диети и медицински съвети. Също така от голяма полза ще ви бъдат модулът за проследяване на теглото, планът за раждане и списъкът за родилното отделение. И всичко това във вашия джоб...


Чуйте бебето си с Tiny Beats


Някои приложения позволяват да чуете сърдечните тонове на бебето си където и да се намирате. Най-хубавото е, че е напълно безопасно. Освен че чувате тоновете на малкото сърчице, разполагате с калкулатор, който изчислява ударите в минута.

Как ще изглежда вашето бебе?

Не сте ли си мечтали да видите как ще изглежда бебето ви още преди да се роди? Благодарение на приложения като Baby Generator това вече е възможно. Просто качвате ваша снимка и на партньора ви, затаявате дъх и готово! Вече можете да видите бебето си. Можете дори да установите на кого прилича повече. Вероятно някои ще се усъмнят в достоверността на резултатите, но това може да проверите едва след раждането. А дотогава защо да не се позабавлявате на воля…


Приложения след бременността

Спи, бебенце!

Вашето бебе ви държи будни нощ след нощ. Вероятно това е точният момент да опитате приложение като Baby Shusher. Според разработчиците приложението по безопасен начин успокоява бебето с помощта на ритмични тонове. Звуковете променят силата си спрямо плача на бебето. Когато то плаче силно, звукът се увеличава. Щом бебешкият плач утихне, тоновете също се променят. Ако близките на детето пожелаят, могат да запишат свои собствени звуци.

My Baby & Me

Това е едно от базовите приложения, които поставяме в графата „Много полезни“. С помощта на софтуера можете да следите развитието на бебето – как се променят теглото и ръстът му, какви са навиците му и т.н. Можете също да направите видео на специалните моменти с вашето бебе и да ги споделите с приятели.

На път е лесно

Ако често пътувате с вашето бебе, ще сте благодарни на приложения като Baby Pack & Go. Софтуерът съдържа готов списък за пътуване, който може да променяте. Има дори и „аларма” за напомняне на задачи. Опаковането на багажа е едно от досадните занимания. С подходящото приложение ще се превърне в лесна задача.

My Kid`s Health, когато здравето си струва


Запазете на едно място информация за всичко, свързано със здравето на вашето бебе. Може да записвате основна информация, като каква е кръвната група на бебето или календар на ваксинациите, с напомняния. Отбележете на удобно място планираните посещения при педиатъра и детския стоматолог. Можете да запаметите данни за прекарани болести и алергии. Така ще имате електронен здравен картон на вашето дете. Цялата информация е точно там, където трябва да бъде – на удобно място, достъпно по всяко време и навсякъде.

Ако избраното от вас приложение не поддържа операционната система на вашето устройство, не се отчайвайте. Съществуват много алтернативни приложения, които предоставят на родителите сходна функционалност. На кое ще се спрете, зависи изцяло от вашия вкус. Експериментирайте! Винаги можете да деинсталирате приложението и да изберете друго. Не забравяйте обаче, че трябва да се спрете на подходящ софтуер още по време на опитите за зачеване, защото при замяната на един продукт с друг вероятно ще загубите цялата въведена информация до момента.

И най важното ¬– приложенията са полезни и забавни, но ако имате сериозни въпроси относно бременността си, винаги се обръщайте към компетентно медицинско лице!

Текст: Марин Иванов