«Аз съм този!», «Аз съм тази!» - Всяко дете има своя герой. Всяко дете обича да чете една и съща приказка до безкрай, да повтаря репликите на героите наизуст и да очаква с възгласи завършека. Всяко дете има своя приказка...

Творческото ателие «ПРИКАЗКИ» ще отвори врати в края на месец март в столицата. То ще даде възможност на децата, посредством играта, вълшебството и превъплъщенията, да участват в един творчески, спонтанен, стимулиращ въображението процес. В ателието децата ще бъдат насърчени да се вживеят в роли, сами да нарисуват костюмите си, да участват в направата на декорите, да създадат своя приказка. Предвиждат се много творчески игри за общуване и изразяване, за развиване на въображението, за намиране на общ език с другите (приобщаване) и т.н.

Първата среща ще се състои на 21 Март (Събота) от 11 до 13 ч. в семинарната зала на Център за книги и здраве «КИБЕА», ул. «Г. Вълкович» 2а в столицата.

За кого е подходящо ателието?

- деца от 7-11 год., които търсят артистични творчески възможности за изразяване
- деца, които имат нужда да се приобщят, да намерят нови приятели
- деца, които срещат трудности в училище или вкъщи – като начин да им се помогне по индиректен начин, без намеса.


- Деца, страдащи от ниско самочувствие, от упражнена върху тях агресия, от страхове или тревожност
- Деца с психосоматични болести като алергии, астма, колит и др.

Програмата ще премине през три етапа:
1. «Приказка без край» - децата пишат свой завършек на популярна приказка (напр. Басни от Езоп или Лафонтен, откъси от «Алиса в страната на чудесата», «Вълшебникът от Оз», «Малкият принц» и др.
2. «Моята приказка» - всяко дете конструира приказка, която се отиграва.
3. «Приказка на нашите деца» - всички участници заедно пишат обща приказка, която се представя в завършен вид пред родителите.

За повече информация: тел.02/ 988 01 93.