Чувствате се готова за бебе, обсъдили сте го с партньора и той вече гори от нетърпение да стане татко. Двете баби пък все по-често ви питат кога най-накрая ще ги дарите с внуче… Положението е ясно – трябва да се обадите на щъркела. Мислите си, че няма по-лесна работа от това… секс, секс, секс. Но и в страстните ласки има правила. Позата е от голямо значение за това колко бързо ще успеете в начинанието да създадете потомство. Ще ви предложим няколко съвета в тази насока.

Позата
Мисионерската поза (жената е по гръб, а мъжът върху нея) е най-добра, за да направите бебе. Досега са проведени множество проучвания в интимната сфера и лекарите имат обяснение за това твърдение. В тази поза партньорът може да проникне по-дълбоко. Така спермата попада по-близо до шийката на матката и оттам до очакващата я яйцеклетка. Шансовете да заченете са много по-големи, ако по време на акта поставите под дупето си възглавница. По този начин ще повдигнете още повече бедрата и максимално ще скъсите разстоянието между неговите и вашите полови клетки. Опитните любовчии пък твърдят, че подобен трик удвоява екстаза.


Бебето може и да не стане от първия път, а все пак сексът е удоволствие и не може да се ограничавате само в една и съща позиция. Има и няколко алтернативни варианта. Опитайте “кучешката поза” – при нея жената е на колене, а мъжът е застанал откъм гърба й. Това също позволява по-дълбоко и рязко проникване, което пък ще ви приближи до бебето…
Не бива да се пренебрегва и позата “лъжици”. Тя се препоръчва, когато мъжът е уморен или просто не му се правят допълнителни усилия. При нея и двамата лежите на една страна.

Някои специалисти твърдят, че ако след секс жената лежи неподвижно по гръб, шансовете след 9 месеца да се радва на бебе се увеличават. Какво пък – така или иначе след еротичното боричкане ще сте изтощена, защо да не полежите половин час в прегръдките на любимия? За по-сигурно оставете възглавницата под бедрата си. По този начин ще използвате и земното притегляне, за да могат сперматозоидите по-бързо да се придвижат до яйцеклетката. Не бива след секс веднага да хукнете към банята. Това намалява драстично шансовете за бебе.

Оргазмът
А къде е мястото на оргазма? Той не е абсолютно задължителен, но е добре да се стремите към него. Новите проучвания показват, че върховното удоволствие подпомага процеса на зачеване. По време на оргазъм мускулите се свиват и разпускат и “придърпват” малките “плувци” по-бързо и по-близо до яйцеклетката.
Има и пози, които трябва да избягвате, ако упорито работите за бебе. Забравете за малко бързия секс изправени или когато вие сте върху партньора. Проникването не е толкова дълбоко, а заради гравитацията може да се пропилеят милиони сперматозоиди. Твърдо сте решили да имате бебе, но искате то да е и от определен пол. Ще ви предложим няколко бабешки рецепти.

Ако искате момче
След секс легнете по гръб и останете така няколко минути. Сперматозоидите, които “носят” момче, са по-бързи и ще изпреварят по-бавните и тромави “женски” плувци. Ако правите секс изправени, ще заченете момче. Заложете преди всичко на кучешката поза и повтаряйте, докато тестът за бременност не покаже положителен резултат.

 • Помислете преди всичко за удоволствието на мъжа до вас. Ако той пръв получи оргазъм, шансовете за син скачат двойно.
 • Прелъстете партньора си, преди да започнете същинската любовна игра. Ако той е много възбуден, момчето е гарантирано.
 • Спете отляво на мъжа.
 • Правете секс през нощта.
 • Отдайте се на любовната игра само когато луната е една четвърт.
 • Погледнете календара – ако е нечетен ден, няма какво да се колебаете – скачайте в леглото.
 • Купете си компас – по време на акта главата ви трябва да е на север.
 • Тестисите на мъжа да са по-топли от обикновено.
 • Вгледайте се в бельото на любимия – за да направи момче, трябва да носи само слипове.
 • Дължината на косата ви също е от значение – оставете я по-дълга.

  Ако искате момиче

 • Правете секс само мисионерската.
 • Съсредоточете се преди всичко върху вашето удоволствие. Ако вие свършите първа, момичето вече е поръчано.
 • Бъдете нападателна и дива. Горещите страсти са подходящи за желаната от вас дъщеря.
 • Отдавайте се на еротични ласки при пълнолуние. Секс следобед… какво по-хубаво. А и този момент на деня е идеален за момиче.
 • Правете любов в четните дни от месеца.
 • Искате дъщеричка – тялото и най-вече тестисите на партньора трябва да са студени.
 • Купете му поне дузина боксерки – това също може да помогне.
 • Носете косата си къса или до раменете, бабите казват, че нейната дължина е от огромно значение за пола на бебето.