Биологичният часовник тиктака, ежедневието ни е забързано и понякога забравяме да го чуем, но истината е, че неговият живот не е безкраен. Да бъдем родители често е назад в плановете ни, но възможностите ни за това са по-добри, когато сме в по-млада възраст - нека не го забравяме. 

Ако сме закъснели и по една или друга причина забременяването не се случи по очаквания за нас лесен начин, срещата със специалист е задължителна. За да разберем повече за репродуктивните проблеми, а наред с тях и за инвитро процедурите, на гости при нас поканихме Светла Джунева, клиничен ембриолог от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

В началото на разговора научихме повече за ролята на ембриолога в процеса на успешното забременяване чрез инвитро процедура. По думите на нашия гост: "Ембриологът е неизменна част от целия инвитро процес. Тайната на успешния финал на всяка една инвитро процедура се крие в добрата екипна работа на всички специалисти по асистирана репродукция." Всяка една ивитро процедура започва и завършва с лекар, а ембриолозите се наместват най-често по средата. Ключова роля имат те в осигуряването на подходящи условия за развитие на ембриончетата. 

Поговорихме си подробно за изчерпания яйчников резерв и научихме, че развитието на яйцеклетките започва в плода още преди раждането на малкото момиченце. Естественото стареене е сред най-честите причини за влошено качество на яйцеклетките. 

Ембриолог Светла Джунева ни обясни също и какво представлява имплантационен прозорец, той най-често съвпада с развитието на ембриона, понякога обаче може да бъде изместен както по-напред, така и по-назад. Нучихме и до какво води това.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Нашият гост не пропусна да ни разкаже и за ползите от работата с Ovobank. Проследихме процеса по търсене на добър донор и разбрахме как криобанката помага за успешния краен резултат на една инвитро процедура. 

Имахме ценен разговор и се обогатихме с много полезна информация. Ако сте пропуснали да ни гледате, можете да го направите още сега: